Dit wordt de Watermuntstraat

watermuntstraat nieuw

Van der Gragt uit Wormerveer gaat de nieuwe flats van WormerWonen aan de Watermuntstraat in Wormer bouwen. Het ontwerp is van FKG-architecten uit Koog aan de Zaan.

De twee nieuwe flats worden ook drie verdiepingen hoog en worden op dezelfde plaats als de huidige flats gebouwd.

Voor de twee flats met 60 woningen komen flats met 74 sociale huurwoningen in de plaats, waarvan de meeste uit 3-kamer appartementen bestaan. Daarnaast zijn er 2-kamer – en 4-kamer appartementen.

Het extra aantal woningen wordt mogelijk omdat de garages in de onderbouw komen te vervallen. In de straat komen extra groenvoorzieningen en parkeerplaatsen.

De woningen worden gasloos en (bijna) energieneutraal door gebruik te maken van warmtepompen en zonnepanelen. Naar verwachting zal de sloop/nieuwbouw eind 2019 van start gaan.

De herinrichting van de straat komt in handen van Floris Infra. M&O Techniek bouwt de energiezuinige installatie.

Afbeelding boven van WormerWonen, onder de huidige situatie (Google Streetview)

1 Reactie op Dit wordt de Watermuntstraat

  1. Robert Schaap says:

    Flats worden voorlopig niet gesloopt. Stikstofprobleem staat wat in de weg. De bewoners zijn inmiddels wel allen verhuisd. Wormerwonen zegt niets of verbazend weinig…Aldus een opzichter ter plekke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>