Dit wordt gebouwd op het Jacob Visterrein aan Zaanse Schans

De kogel is vrijwel door de kerk. B&W van Zaanstad gaat de raad voorstellen hun goedkeuring te verlenen aan het plan om woningbouw op het Jacob Visterrein aan het eind van de Zaanse Schans (Kalverringdijk) toe te staan.

Eigenaar Rito-Holding wil nu wel eens geld zien, en dreigt anders industrie uit te nodigen voor het terrein. De Orkaan schreef al enkele keren eerder over deze zaak.

Plannen van de Stichting De Oude Wolf om een scheepswerf of het Molenmuseum op die plek te krijgen mislukten. De Stichting heeft een brief gestuurd aan de raad om het woningbouwplan af te wijzen. Zeer recent kwam er ook nog een hotel-plan op tafel.

Leeuwenkamp Architecten uit Alkmaar heeft al een plan klaar, op hun website de tekst:

“Het plan “Kalverringdijk”, gesitueerd tussen de Kalverringen en de Kalverringdijk, nabij de Zaanse schans. Het plan bestaat uit 6 vrijstaande woningen, één 2-onder-1-kap woning en een geknotte molen (2 woningen). De woningtypologiën zijn gebaseerd op de klassieke bouwstijlen die kenmerkend zijn voor deze omgeving. Tevens heeft elke woning een uniek weids uitzicht over het water of het platteland.”

Hoe dat er precies uitzien (neo-Zaans dus), is hieronder te zien (klik voor vergroting). Twee, drie en in één geval (type C) zelfs vier woonlagen.

jacob vis types

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Het dreigement van Rito Holding om dan maar een industriële loods te gaan bouwen op het Jacob Visterrein is makkelijker geuit dan gerealiseerd. Want het is nog maar de vraag of daarvoor wel een bouwvergunning wordt gegeven, omdat het bestemmingsplan bepaalt dat ‘rekening (moet worden) gehouden met de karakteristieke ruimtelijke kenmerken van de omgeving (molenpanorama, Natura 2000 en veenweidegebied) en de historische achtergrond van de locatie’.

    • De Orkaan

      Iets dat ook nog niet duidelijk is, is de positie van de gemeente Wormerland, als er gebouwd gaat worden moet al het werkverkeer door die gemeente (of lukt alles over water?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *