Dit wordt het nieuwe Langepad in Zaandijk

Op het voormalige Pielkenrood-terrein in Zaandijk (later Ardagh) komt een nieuwe wijk met 67 woningen. Het terrein ligt achter Brouwerij Hoop en de Zaandijkerkerk.

In het plan van ontwikkelaar Blue Banner RED komen 20 appartementen in de sociale huursector, 10 vrijstaande woningen, 30 twee-onder-een-kapwoningen en 7 geschakelde woningen.

Op het terrein wordt nieuwe openbare ruimte aangelegd en er komen parkeerplekken. Zaanstad: “Het Langepad is een cultuurhistorische verbinding tussen de Lagendijk/Zaandijkerkerk en de Domineestuin. Het pad wordt teruggebracht samen met de oude watergangen, die tijdens de ontwikkeling van het gebied zijn gedempt. Het beschermde gezicht ‘Gortershoek’ sluit hierdoor aan bij de ‘Domineestuin’.”

Wethouder Wessel Breunesse (GL) zegt in het persbericht van Zaanstad: “De historie van Zaandijk speelt een belangrijke rol in de nieuwe wijk. Zo komt de herinnering aan bijvoorbeeld de smederij van Pielkenrood terug in de nieuwe gebouwen. Ook krijgen groen en water meer ruimte.”

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 30 maart tot en met 10 mei ter inzage. Mensen die in de omgeving van de locatie wonen of werken kunnen in deze periode hun zienswijze indienen.

Op dinsdag 4 april is er een inloopbijeenkomst over het plan tussen 19.00 en 21.00 uur, in buurthuis De Boed, Willem Dreeslaan 1 in Zaandijk.

Hier de documenten over het ontwerpbestemmingsplan Langepad Zaandijk.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Didier Hennequin

    Ook de Domineestuin gaat zo beter tot zijn recht komen, zonder die alomtegenwoordige, grijze fabrieksmuur. Ik voorspel dat Oud-Zaandijk/Plan Donker populair gaat worden bij wandelaars.

  • Frits Krom

    Mijn vader is nog op het oude Langepad geboren en opgegroeid. Hij komt nog voor op een foto met “buurtkinderen” uit die tijd. Hij stond bekend als “die lange” en mocht met knikkeren meestal niet meedoen, omdat zijn handen de grootste waren: bij het zogenaamde “spannen” won hij dus àltijd …

  • ik zou, als oud- en geboren Zaandijker graag op de hoogte gehouden worden van deze plannen. tekeningen, prijzen enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *