Dit wordt het nieuwe tenue van FC Zaandam!

Om 14:00 spelen de eerste elftallen van fusiepartners Hellas Sport en Zilvermeeuwen voor het eerst tegen elkaar in het nieuwe tenue van fusieclub FC Zaandam.

Burgemeester Jan Hamming zal de aftrap verrichten: “mooi dat de ambitie van Zaanstad om zoveel mogelijk verenigingen samen te laten smelten door deze kleuren gesymboliseerd worden.”

Scheidend Hellas-voorzitter Henk Ubbels:

“we hebben lang nagedacht over de kleuren. De Hellas-strepen zorgden toch nooit voor veel applaus bij uitwedstrijden dus daar nemen we graag afscheid van. En in feite trekt Zilvermeeuwen bij ons in, dus lichtblauw leek ons ook niet op z’n plaats.

Als PSZ ook fuseert met ons gaan we groene kousen onder het tenue dragen en als Zaanlandia erbij komt komt er een zwart biesje bij de kraag. Makkelijk zat!”

In november werd het nieuws over de fusie bekend. De leden van beide verenigingen hebben begin dit jaar ingestemd met de fusie. Er is “intensief gesproken” over de nieuwe naam” waarbij de keuze op FC Zaandam is gevallen.

De club gaat vanaf 1 september spelen op het nieuwe sportpark Hoornseveld. Voor de pauze speelt Hellas in het nieuwe tenue, na de thee trekken de Meeuwen het blauw-grijs aan.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Henk Ubbels

    Blijft een mooie dag, 1 april.

  • Arie beukenoot

    1 april is een mooie dag behalve het weer en ik vind het jammer dat de kleur rood niet terug te vinden is in het nieuwe shirt of broek. Het komt er op neer dat er van mijn oude club ZFC niets meer over is.De club waar ik 153 wedstrijden in het 1e team heb mogen ballen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *