Dit wordt het nieuws in 2020 (2): de nieuwe Zaanbrug

Een glazen Orkaan-bol hebben we niet. Maar wat in 2020 nieuws gaat worden, denken we wel te kunnen gokken op basis van wat er vorig jaar gebeurde.

De 10 dingen die in 2020 nieuws gaan worden dus: variërend van de nieuwe burgemeester van Wormer tot de plannen voor Museum Holland en van de nieuwe Zaanbrug tot de nieuwe norm voor Schiphol.

Vandaag: de nieuwe Zaanbrug.

Begin dit jaar moet er uitsluitsel komen over een nieuwe Zaanbrug. De aanbesteding van de brug is twee maal mislukt, maar met twee bouwbedrijven wordt nog onderhandeld door de Provincie Noord-Holland.

De laatste prijs was € 13,75 miljoen, maar daarvoor willen ze het dus niet doen. De Provincie, Zaanstad en Wormerland moeten er samen uitkomen. Wie opdraait voor de extra kosten is nog niet bekend. Ondertussen wordt het alternatief (renovatie van de ‘oude’ brug) een reële optie.

Eigenlijk had de nieuwe burg in 2018 al klaar moeten zijn. Het eerste nieuws op De Orkaan dateert van maart 2014 (toen bestonden we net).

Dit schreef De Orkaan eerder over de Zaanbrug.

zaanbrug 3

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jan burger

    Ze leren het ook nooit, weer een witte brug die na een jaar groen ziet van de alg. Zie bernardbrug, de vlinder (busbrug). Ziet en niet meer uit. Doe de brug in zaansgroen, zie je er niets van…of pleeg afdoende onderhoud.

  • D.Schoonderbeek

    Het blijft modderen met die Zaanbrug. Het autoverkeer dat Wormer in en uit wil wordt steeds intensiever, de scheepvaart wordt steeds intensiever, dus staat de brug steeds meer open. Dat zal met de nieuwe brug niet veranderen. De doorvaarthoogte blijft te laag. Brandweer en Ambulances komen voor een gesloten brug te staan. Schippersvereniging Schuttevaer pleit voor aquaducten. In Friesland zijn er talloze aangelegd, waarom kan dat hier niet. Het is niet meer van deze tijd dat al het forensenverkeer van Wormer zich over Zaanweg, Dubbele Buurt en Zuideinde moet wurmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *