Dit wordt het nieuws in 2021 (7): Wilhelminabrug

In mei is het een jaar geleden dat de Wilhelminabrug open ging. Het fietspad werd binnen een week weer afgesloten en dat is nog steeds zo.

In 2021 moet dat anders worden, Zaanstad zegde toe om in het eerste kwartaal van 2021 “meer duidelijkheid te geven over eventuele structurele aanpassingen”.

Goed lezen dus. Er staat niet dat er dan ‘structurele aanpassingen’ aangebracht worden maar alleen dat er ‘meer duidelijkheid’ over structurele aanpassingen wordt gegeven.

Een jaartje roadblocks behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

De fietspaden werden afgesloten nadat er in de eerste week al diverse ongelukken gebeurden. Tussen voetgangerszone en fietspad en tussen fietspad en rijweg waren scherpe betonnen randen aangebracht, het fietspad zelf was relatief smal vergeleken met de plek voor auto’s en voetgangers, bij het Zaantheater lag een een uitdagende chicane in het pad en vanaf de andere kant lost het fietspad abrupt in de autoweg op.

Lees hier ons Dossier Wilhelminabrug of bekijk hieronder de foto’s (allebei mag ook)

21 mei: opening
21 mei 2020: valpartij
25 mei 2020, eerste aanpassing: geel streepje
25 mei 2020: waarschuwingsborden
31 mei 2020: afgesloten
augustus 2020: hekken
augustus 2020, roadblocks (foto Fred Wolf)
augustus 2020, verkeersregelaars (foto Sely Friday)
november 2020, geel geschilderd (roadblock tijdelijk weg)
November 2020: ook zwarte kruizen op smalle fietspad is (foto: Fred Wolf)
Vandaag (7 januari 2021)
Deel dit artikel:

3 reacties

 • J. WALST

  7 maanden om deze werkzaamheden uit te voeren is wel wat lang! Haha!!En hoe gaat de gemeente oplossen dat nu de voetgangers bezit hebben genomen van de fietspaden? (Het fietspad ziet er hetzelfde uit als het voedpad)

 • H. Renkema

  Waarom niet gewoon brede witte lijnen
  aanbrengen, met op het fietsgedeelte een afbeelding van fiets.
  Zie de brug tussen LeliestraatKoog en Zaandam, geen problemen.
  Al die nieuwe fratsen, Zaanstad doe niet zo moeilijk.

 • Peter Roffel

  Vooruit zien is niet in het woordenboek van de gemeente Zaanstad opgenomen! Want nu het dagelijks verkeer weer met vele auto’s is toegenomen vanwege het afsluiten van de Czarinastraat zijn de verkeerslichten op de nu drukke route naar de Peperstraat verdwenen! Terwijl bij een klein beetje overleg, ook de mensen van verkeer(d) hadden kunnen weten, dat dit gedurende minstens een jaar de situatie zou zijn!
  Het gekke is dat er aan de breedte van de Wilhelminabrug niets is veranderd. Maar de problemen ontstaan door dat de betrokkene “nieuwerwetse fratsen” toepassen die de nieuwe situatie gevaarlijker maken dan nodig is!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *