Dit wordt het nieuws in 2021 (8): weer wethouder weg…

Het allitereert wel mooi: www. Maar dat is dan ook het enige mooie aan het bericht.

Wethouder Songül Mutluer staat op de 11e plek op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 18 maart*. Met de huidige peilingen (12 à 14 zetels) gaat ze naar Den Haag.

Het zou de derde wethouder zijn die tussentijds opstapt in Zaanstad. In de zomer van 2019 moest Gerard Ram (VVD) het veld ruimen na interne VVD-conflicten. Eind 2019 trad wethouder Sanna Munnikendam (D66) af wegens een museum dat er nooit zou komen (een ongeluk zit in een klein hoekje). En nu dus zeer waarschijnlijk Songül Mutluer. Alleen bij minder dan 11 zetels valt ze buiten de boot. Dan kan ze wel in de Kamer komen als de PvdA in de regering komt en er Kamerleden opschuiven. Optie 3: met voorkeursstemmen naar Den Haag.

Lees hier alle berichten in De Orkaan waarin Songül een belangrijke rol speelde (48 stuks).

Boven de officiële campagnefoto. Onder de wethouder op verkiezingstournee in Arnhem met burgemeester Ahmed Marcouch tegen de achtergrond van een originele Zaanse schouw… in het Openluchtmuseum denken wij… (foto van Instagram)

* Er wordt trouwens ook al op 16 en 17 maart gestemd bij een beperkt aantal stembureaus in de Zaanstreek om de drukte te spreiden, ook kan er per post worden gestemd door 70-plussers.

Uit het familiealbum
Met collega-wethouders Natasja Groothuismink en Sanna Munnikendam
Zo moet je dus stemmen…
De baas spelen….
Deel dit artikel:

3 reacties

 • Jan Betlem

  Ach De Orkaan het is toch mooi als een wethouder van Zaanstad in de tweedekamer zou komen, vooral als het een goede is zoals Songul.

  • Dimitrie Grinwis

   Ja. Maar het is jammer dat zo’n goede wethouder de klus niet afmaakt en een gat achter te laten bij de gemeente waarvan ze eerder heeft aangegeven zich verantwoordelijkheid voor te voelen. Ze is aangesteld voor een raadsperiode van in principe vier jaar. Dat laat ze nu vallen ten gunste van haar eigen politieke carrière. Wat zegt dat over haar verantwoordelijkheidsgevoel naar aanstaande werk als Kamerlid?

   • De Orkaan

    Niet voor niets noemen we de twee eerdere ‘opstapmomentjes’. Toen werd er zeer abrupt een gat achtergelaten. Van het ene op het andere moment zat de gemeente zonder wethouder, dat werk moest overgenomen worden door anderen en er ging veel tijd overheen voordat er een vervanger was (die ook ingewerkt moest worden).

    In feite stapten er niet twee maar drie wethouders op omdat ook ook VVD’er Krieger een paar maanden uit dienst ging toen de VVD zichzelf opblies.

    Vergeleken daarmee is het aangekondigde (en dus voor te bereiden) afscheid van Mutluer veel minder een probleem. Bovendien is haar overstap niet zo vreemd voor een politicus. Het is een positieverbetering die in andere sectoren heel normaal gevonden zou worden. Iemand in Den Haag kan ook z’n voordelen hebben voor Zaanstad.

    Raadsleden en wethouders tekenen niet dat ze 4 jaar blijven zitten (in 2012 ging VVD’er Barbara Visser tussentijd van Zaanstad naar Den Haag). Ook bij de raadsleden is er een groot verloop, diverse partijen namen tussentijds afscheid van mensen in de afgelopen jaren. En die worden dan gewoon door iemand anders opgevolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *