Dit wordt het nieuws in 2023 (#6): Hemkade

In onze voorspellingen komt het dossier Hemkade al jarenlang voor. En het komt elk jaar uit. Dit jaar wordt bijna de 10e verjaardag van het slepende dossier gevierd.

De laatste acte werd in november 2022 opgevoerd toen één van de mogelijke oplossingen die door de gemeenteraad zelf bedacht was (een ‘Gebiedsvisie’) door diezelfde gemeenteraad naar de prullenbak werd verwezen.

De zaak zit muurvast, maar ondertussen bestoken de verschillende partijen elkaar (en de gemeente) met juridische procedures. Dat kost geld en energie en de problemen blijven. De familie Groen moet over het terrein van de North Sea Venue om naar hun eigen woning te gaan (het gevolg van ‘ondoordacht’ handelen van de gemeente zelf). Evenementen bij de NSV worden steevast betwist en Zaanstad wordt om handhaving gevraagd.

De laatste stand is dat er nu in de raad van Zaanstad gedacht wordt over ‘uitkoop’ van één van beide partijen. Het alternatief zou de voortzetting zijn van de juridische strijd.

In 2023 worden voorstellen voor zo’n oplossing verwacht (of we gaan voor de oplossing van DZ: bestemmingsplan en dat handhaven – maar ook dat duurt zeker meer dan een jaar).

Wie alleen de laatste wapenfeiten wil lezen kan hier klikken: Oplossing dossier Hemkade eindigt als ‘fiasco’. Wie sterke zenuwen en veel geduld heeft kan het hele dossier bekijken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *