Doorstart De Sluis

De vluchtelingenopvang van De Sluis gaat door. De ‘afschaling’ is van de baan.

De Sluis verhuist naar de Honigfabriek en wordt onderdeel van de Stichting Zaandamse Gemeenschap.

In november 2018 zou de Sluis “afgeschaald’ worden door een bezuiniging van € 100.000. Daarmee zouden de coördinatoren verdwijnen waardoor de bodem onder het werk van de tientallen vrijwilligers zou wegvallen. Daarmee zou De Sluis in feite ten einde komen.

Zaanstad:

In de raadsvergadering van dinsdag 13 november 2018 waarin de begroting voor 2019 werd besproken, heeft wethouder Noordzij toegezegd om in overleg met alle betrokkenen toe te werken naar een passende, duurzame vorm van de Sluis.

De Sluis is een locatie waar nieuwkomers met taalvrijwilligers Nederlands oefenen. In de afgelopen maanden heeft een werkgroep de doorstart van de Sluis in een andere vorm voorbereid. Dit heeft ertoe geleid dat de Sluis onderdeel wordt van de Stichting Zaandamse Gemeenschap. In deze nieuwe vorm start de Sluis vanaf 3 april op de nieuwe locatie in de Honigfabriek en zal de rest van 2019 open zijn.

De gemeente verstrekt een subsidie zodat de Sluis in 2019 vijf dagdelen per week taallessen aan nieuwkomers kan aanbieden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *