Doorstart Energyra nog niet rond

energyra

Volgens curator Bas Coelingh Bennink van Visie Advocaten uit Alkmaar is er nog steeds een goede kans op een doorstart van de failliete zonnepanelenfabriek van Energyra.

Productie in de fabriek in Westknollendam is volgens hem “het meest voor de hand liggende scenario”. Hij verwacht dat er over een aantal weken meer duidelijkheid komt over de mogelijkheden tot voortzetting van het bedrijf.

Dat meldt Solarmagazine in haar laatste editie.

Op 1 april van dit jaar werd het faillissement uitgesproken. Een gerobotiseerde productielijn werd niet of te laat opgeleverd en dat leidde weer tot financiƫle problemen. Ook zouden er technische tegenvallers bij het certificeringstraject zijn geweest.

Of er daadwerkelijk zonnepanelen geproduceerd zijn in Westknollendam is nog onduidelijk. De Provincie Noord-Holland stak intussen zo’n drie miljoen in het project dat hoogwaardige en duurzaam geproduceerde zonnepanelen zou moeten opleveren. In een markt die gedomineerd wordt door goedkope Aziatische producten zou dat sowieso een wondertje zijn.

Oorspronkelijk zouden de eerste panelen eind 2018 geleverd moeten zijn.

Lees meer over Energyra in ons eerdere artikel over het faillissement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>