Drie bedrijfspanden dicht door drugs

In de Achtersluispolder aan het Barndegat zijn vandaag twee bedrijfspanden voor een jaar gesloten na een eerdere vondst van een hennepkwekerij.

Aan de Penningweg gaat een bedrijfspand drie maanden dicht na de vondst van een kwekerij.

Meldingen via Meld Misdaad Anoniem leidden naar twee naast elkaar gelegen panden aan het Barndegat in de Achtersluispolder. In een van de twee panden trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij en -stekkerij aan met 932 hennepplanten, 45 moederplanten en 1690 hennepstekken. Ook was sprake van diefstal van stroom en water aldus de gemeente.

In het andere pand vond de politie 14,3 kilo henneptoppen, 8 kilo hennepgruis en 1,7 kilo hennepafval. Dit pand was een hennepdrogerij en –knipperij. De planten die werden gekweekt in de naastgelegen kwekerij werden overgebracht naar dit pand en hier geknipt en gedroogd.

Ook zijn in de panden hennepgerelateerde spullen aangetroffen, waaronder assimilatielampen, koolstoffilters, slakkenhuizen, ventilatoren, groeimiddelen en knipbenodigdheden. In een van de twee panden werd bovendien illegaal gewoond. Beide panden gaan een jaar dicht.

Penningweg

In het pand aan de Penningweg werd een kweektent aangetroffen met hennepplanten, henneptoppen en hennepgerelateerde goederen, waaronder assimilatielampen, een koolstoffilter, een ventilator en knipbenodigdheden.

De vondst werd gedaan tijdens een integrale controle door onder andere politie en gemeente waarbij veel bedrijfspanden rondom de Penningweg werden gecontroleerd. Dit pand gaat zes maanden dicht.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *