Drie manieren om te besparen op vaste lasten

De vaste lasten gaan opnieuw voor iedereen omhoog, ook voor Zaankanters. Toch blijkt het voor veel mensen toch mogelijk om geld te besparen op de vaste lasten. Hierdoor is het mogelijk om de steeds hoger wordende vaste lasten op te vangen.

Er kan geld bespaard worden door onder andere te kijken naar de energierekening, letten op watergebruik en andere overige kosten.

Benieuwd welke mogelijkheden er voor jou liggen? Lees dit artikel en wordt weer vrolijk wanneer je je portemonnee opent.

Het is begrijpelijk dat je geld wilt besparen op maandelijkse basis. Extra geld overhouden is namelijk niet verkeerd. Hierbij een aantal punten waarop gelet kan worden om de maandelijkse kosten te beperken of te verminderen.

Om te beginnen met het besparen op vaste lasten is het van tevoren wel handig als er bekend is welke kosten er gemaakt worden. De vaste lasten kunnen enorm verschillen per regio. Zo kunnen de vaste lasten van iemand uit Zaanstad hoger zijn dan iemand uit het zuiden van het land. Daarnaast kan het verstandig zijn om te achterhalen waar deze kosten gemaakt worden. Om een goed overzicht te creëren kun je eerst kijken welke vaste lasten je hebt. Dit kan gedaan worden door alles op een rij te zetten en vervolgens te bekijken hoeveel euro hier maandelijks naartoe gaat. Voor het gemak kun je de maandelijkse boodschappen niet meerekenen aangezien dit (vaak) varieert per maand.

Maandelijkse afschrijvingen

Als eerste kan de energierekening bijvoorbeeld gepakt worden. Begin door te kijken naar hoeveel er maandelijks afgeschreven wordt. Vergelijk internet– en televisierekeningen bijvoorbeeld. Door hier kritisch naar te kijken krijg je een duidelijk beeld hoeveel er maandelijks uitgaat. Door aanbieders te vergelijken breng je in kaart welke bespaaropties er zijn. Nu kan het vergelijken van diverse aanbieders een hoop werk zijn, maar dit hoeft niet. Zo is er een handige website waar met een simpele klik op de knop Meer vergelijken > Internet en tv | easyswitch.nl waardoor meer informatie vergaard kan worden. Er staat in één opslag wat je zoekt op de website van EasySwitch.

Energiekosten verschillen per regio. Zo hebben Noord-Brabant en Limburg een afwijkend tarief van de rest van Nederland. Zaanstad heeft dus dezelfde tarieven als iedere andere provincie. Ook zijn er tien verschillende gasregio’s in Nederland. Hoe verder de regio van Groningen af zit, hoe hoger de toeslag. De toeslag voor de Zaanstreek is dus gemiddeld.

Andere bespaartips

Andere mogelijkheden voor het besparen op vaste lasten kunnen onder andere de waterrekening en overige kosten zijn. Door goed te letten op hoeveel water je gebruikt kun je de maandelijkse kosten een stuk omlaag brengen. Douche niet te lang, ga niet elke keer in bad en bij het wassen van je handen of tandenpoetsen, laat de kraan niet open staan als je het water niet gebruikt. Bij overige kosten kun je bijvoorbeeld denken aan het geld afstaan aan goede doelen of andere donaties.

Partnerbijdrage via Twenty Four Webvertising.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *