Drie Zaanse corona-sterfgevallen gemeld door RIVM

Vandaag werden door het RIVM drie nieuwe overlijdensgevallen aan corona in de Zaanstreek gemeld: één in Zaanstad en twee in Wormerland.

In oktober overleden er tot dusver 12 streekgenoten aan corona. In september was dat vier en in de drie maanden daarvoor nul.

De tweede golf heeft zich nu ook via een groeiend aantal overlijdensgevallen gemanifesteerd. Opvallend is het hoge aandeel van Wormerland (6 van de 12 in oktober).

Sterfgevallen in de Zaanstreek per maand aan corona

Het aantal besmettingen nam vandaag toe met 70 en dat is aanzienlijk minder dan gister toen er een record-aantal van 225 werd gemeld.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jan Noom

  Wat moet je nu met deze algemene RIVM berichten? Elke besmetting is nog geen verspreider, of een ziekenhuisopname, laat staan een dode. Deze doden, hoe erg ook, zijn veelal ouderen met onderliggende ziekten. Waarbij je je kunt afvragen of zij zijn overleden met, of door het Covid-virus. En in de buitenlucht schijnt nauwelijks besmetting plaats te vinden, maar risico’s zijn er wel in slecht geventileerde ruimten. Enz.
  Dus enige nuance is wel op zijn plaats.

  • E. Renkema

   Interessant om te weten waar J. Noom zijn kennis vandaan haalt of is dat alleen maar zijn niet onderbouwde mening?

   • Jan Noom

    Geachte heer Renkema, Ik kan U adviseren eens zelf onderzoek te doen op het internet. Er zijn daar ruim voldoende wetenschappers en medici te vinden (buiten de NOS en RTL om)die duidelijk zijn in hun (meer specifiekere)mening romdom coronavirus-aangelegenheden.
    Daarnaast is het gebruik van een portie (kritisch?)gezond verstand ook nooit weg ipv achter de mediahype aanlopen….

    • De Orkaan

     Aha… een onvervalste complotdenker: corona is een mediahype van NOS en RTL en sterfgevallen moeten we ‘nuanceren’ (die zijn er zeker niet).

     Voor de goede orde: wie denkt dat hij of zij op De Orkaan een aanval kan lanceren op journalisten en media is aan het verkeerde adres. Dat de NOS gedwongen is het logo van auto’s te halen omdat hun medewerkers bedreigd, bespuugd, klemgereden en uitgescholden worden is het gevolg van dit soort uitingen. Niet hier dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *