Drievrouwschap leidt CU voor komende verkiezingen

Wethouder Rita Visscher, fractievoorzitter Christa Neefjes en raadslid Mieke van der Beek voeren de lijst van de ChristenUnie aan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Van vier partijen (VVD, PvdA, D66 en SP) zijn de lijsten bekend. Van ROSA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren weten het grotendeels, bij ZIP alleen nrs 1 en 2. Van 12 partijen in Zaanstad weten wie de lijsttrekkers zijn.

De volledige lijst van de CU (26 personen):

Lijsttrekkers

Patrick Zoomermeijer (SP), Rita Visscher (CU), Sanna Munnikendam (D66), Gerard Ram (VVD), Gerard Slegers (CDA), Songül Mutluer (PvdA), Gerben Eijzinga (ZVI, ex-Z.O.G.), Paul Laport (GroenLinks), Judit Raa (Partij voor de Dieren), Juliëtte Rot (DZ), Joke Havik (ZIP) en Ruud Pauw (ROSA). (Bericht gaat onder afbeelding door)

Maikel Kat, uit de SP-fractie gestapt nadat hij op een onverkiesbare plek op de kandidatenlijst terecht was gekomen, weet nog niet of hij gaat deelnemen. Hij heeft nog tot 27 december de tijd om een naam te registreren. Bij de POV is nog geen beslissing genomen en of de PVV mee gaat doen is onbekend. Dat Aart Molenaar terugkeert is zeer onwaarschijnlijk.

Kandidatenijsten

Behalve de CU heeft ook de PvdA de lijst compleet, de VVD heeft de kandidaten al gepresenteerd (die partij heeft ook het verkiezingsprogramma al af). De SP presenteerde eerder al 15 kandidaten. De D66-lijst telt ook 15 kandidaten.

Bij de Partij voor de Dieren is een concept-lijst van 8 kandidaten. ROSA heeft de top 10 bekend gemaakt, de rest volgt. Ook GL heeft een top 10.  Bij ZIP kennen we de lijstaanvoerder Joke Havik-Schaft en de nummer 2 Theo Gunsing.

We wachten nog op POV, CDA, ZVI en DZ (die het op 1 december bekend zou maken).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *