Dromen in Zaanstad 2040 (zijn bedrog?)

Er staat een dromen- ideeënbus in de publiekshal van het stadhuis van Zaanstad.

Daar wordt gevraagd je droom voor 2040 op te schrijven, en in de bus te stoppen. De dromen worden verzameld op een website.

Voordat je verder leest even dit: dromen kunnen mooi zijn, altijd persoonlijk, soms kwetsbaar en fragiel. Heel veel dromen deel je niet, want ze kunnen gevuld zijn met sex, intieme hoop, kwetsbaarheid, geweld, intense liefde… na ja… je snapt wat we bedoelen.

Zaanstad houdt ervan om dromen van haar inwoners te verzamelen om er vervolgens…. ja… wat mee te doen?

In 2015 reed er een bus snelle, ingehuurde jeugd van buiten de Zaanstreek rond om ‘dromen te verzamelen’ en in te blikken (na het filmpje tikken we vrolijk verder):

Een slakkenfarm. De dame met de droom is nuchter: eerst recepten uitzoeken, kijken of er commerciële interesse is, uitvinden wat de levenscyclus van de slak is… ze springt niet direct in het diepe met haar ingeblikte Zaanstad-droom. De ingehuurde slijmslak gladjakker professional van Zaanstad motiveert haar echter het gewoon maar te DOEN!

Wij hebben ons, meer dan drie jaar later, rotgezocht naar een slakkenfarm in Zaanstad, maar we vonden niks: de droom is en blijft vooralsnog keurig ingeblikt. Daarbij vat de Zaanstad-prof het aan het eind goed samen:

‘Leuk dat je dit aangaat met jezelf.’

‘Met jezelf’. Ze staat er alleen voor. Verwacht niet te veel van de dromen die je vandaag in de bus van het stadhuis mag aanleveren. De website waarop ze verzameld worden, staat er al dagen zo bij (klik op de foto hieronder om er te komen):

PS mocht je dromen over Zaanstad 2040 hebben, en zeker willen weten dat er niks mee wordt gedaan, dan kan je ze ook onder dit artikel kwijt.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *