Dromen over feest in Zaandijk (18/12)

Op zondag 18 december wordt in Zaandijk Dromen over Feest voor de 12e keer georganiseerd. Bewoners van de Lagedijk zetten hun huizen open voor dit cultureel huiskamerfestival.

Deze keer met ‘zoete’ dromen: chocola en de oliebollen, poffertjes en glühwein, een toneelstuk over smaak en zoetgevooisde musici.

Het festival is een initiatief van Stichting Zaandijk Leeft en wordt gefinancierd uit opbrengsten van de Zaandijker Jaarmarkten en het Voetveer.

Nieuw dit jaar is een wandeling met Babel en de historische vereniging die het festival inluidt om 12 uur. Iedereen die meewandelt, wordt in korte tijd bijgepraat over dit bijzondere stukje Zaandijk. De wandeling eindigt bij het Zaanse Bakkertje, de eerste optredens beginnen om 13.00 uur.

Concerten gaan klassiek tot jazz, met smartlappen, Ierse folk, clogdance en sixties muziek. In de Blijdschap wordt een antieke fortepiano bespeeld.

Theatermijn voert de ‘Smaakmaker’ op, voor kinderen is er een workshop waarin ze zelf leren acteren met een heuse voorstelling voor publiek als resultaat. Een goochelaar doet kleine trucs bij bezoekers aan tafel en Rick van der Made en Friends dragen hun gedichten voor in een huiskamer aan het Weefhuispad. In het Weefhuis wordt een verkoopexpositie van betaalbare kunst georganiseerd.

De paardentram (!) brengt bezoekers naar hun bestemming. Aan het eind van de middag is er een nazit in het Kreatief Pakhuis met Ierse klanken.

Meer info op de website en de Facebook-pagina.

Hieronder het volledige programma (klik voor grote versie).

defprogrammaa3

In het Weefhuis in tijdens Dromen een verkoop-expositie.

dromen-weefhuis

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *