Drugslab in Westzaan: 600.000 XTC-pillen, 100 kilo MDMA

De politie heeft gisterochtend (30 juni) een inval gedaan bij een bedrijfspand aan het Rak in Westzaan. In het pand werd een drugslab gevonden waar synthetische drugs gemaakt werden.

Twee verdachten, een 24-jarige man en een 50-jarige man uit Amsterdam, werden hierbij aangehouden. Het pand is voor een jaar gesloten.

In het drugslab vond de politie 600.000 XTC-pillen, 100 kilo MDMA (grondstof voor Ecstasy/XTC) en een grote hoeveelheid grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs.

Politiespecialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zullen het drugslab veilig ontmantelen en de in beslag genomen goederen afvoeren.

Drugsproductie is een groeiend probleem in Noord-Holland volgens de politie. Tot en met 23 juni 2020 zijn er 6 drugsproductielocaties opgerold en 7 opslaglocaties aangetroffen. In 2019 heeft de politie in Noord-Holland 325 hennepkwekerijen opgerold en daarnaast 4 synthetische drugslabs ontmanteld. Uit de 15 dumplocaties van chemisch drugsafval die zijn aangetroffen, kunnen we opmaken dat dit niet de enige locaties zijn waar drugs worden gemaakt.

Het pand op het Rak is voor de duur van 12 maanden gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Zaanstad heeft het sluitingsbeleid aangescherpt in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit.

Bron: Politie.nl

westzaan drugslab 4

westzaan drugslab 2

 rak 113 GSV

rak 113

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *