Drugswoning aan de Oost-Indischekade in Wormerveer 

Vandaag heeft burgemeester Hamming een woning aan de Oost-Indischekade in Wormerveer op slot gezet voor zes maanden. In het huis werden afgelopen januari meer dan 400 wietplanten gevonden. 

De burgemeester kan dit doen op basis van artikel 13b* van de Opiumwet. Door de periode van sluiting zou het pand ‘uit het drugscircuit’ worden gehaald. 

De woning aan de kade werd bijzonder functioneel benut schrijft de gemeente: 

“In één slaapkamer op de eerste verdieping was een ruimte ingericht als hennepkwekerij. In deze ruimte werden 211 potten gevuld met hennepplanten gevonden. Hier was ook een afzuiginstallatie met daarop 3 koolstoffilters en 3 slakkenhuizen aangesloten. Ook waren hier 211 assimilatielampen, 3 ventilatoren en stortzakken met takken van hennepplanten te vinden die een indicatie geven van minimaal 1 eerdere oogst. De ruimte was aan de binnenzijde volledig bekleed met piepschuim en isolatieplaten. Op zolder was een tweede kweekruimte ingericht.

In deze ruimte werden 192 potten met hennepplanten gevonden. Ook hier waren instrumenten voor hennepkweek aanwezig zoals een afzuiginstallatie, koolstoffilters, slakkenhuizen en lampen aanwezig.” 

De stroom werd illegaal afgetapt. 

Foto’s Michel Schermer
Deel dit artikel:

Een reactie

  • Henk Sapiens

    Ik woon in de Indische buurt en zie het verloederen.
    Wijkagent, de heer Deen is met pensioen en er is géén nieuwe wijkagent.
    Afgelopen jaren zie ik een invasie van foute dure auto’s bij sociale huurwoningen. S’nachts is er in deze slaapwijk volk op straat. Ook hoor ik dat er veel burenruzies zijn.
    Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *