Duco Stuurman weg uit Eindhoven

‘Het water van de Zaan stroomt door zijn aderen. En hij verlaat ons voor Eindhoven…’ schreven wij in december vorig jaar, toen Duco Stuurman, directeur Maatschappelijk Domein, het Zaanse stadhuis na 22 jaar verliet.

Nu verruilt hij Eindhoven voor Amsterdam waar hij directeur Hetty Vlug opvolgt die niet op één lijn zat met gemeentesecretaris Arjan van Gils. De gemeentesecretaris ontsloeg Vlug zonder overleg met het college van B&W.

 In Eindhoven werd Stuurman concerndirecteur en hij hield zich met name bezig met de begeleiding van de veranderingen binnen het sociaal domein.

Maar daar stopt hij per 1 december meldt de site van gemeente Eindhoven:

“De reden voor zijn vertrek is het feit dat hij in zijn woonplaats Amsterdam een unieke kans krijgt om bij de gemeente invulling te geven aan de transformatie van de zorg en ondersteuning. Ook wordt hij verantwoordelijk voor twee belangrijke maatschappelijke opgaven; namelijk onderwijs en diversiteit.”

De ‘unieke kans’ zou de functie van directeur OJZ (Onderwijs, Jeugd en Zorg) zijn. Bij de functie vonden wij een flink takenpakket.

Stuurman treedt hiermee in de voetsporen van Hetty Vlug, wiens ontslag in juli voor ophef zorgde omdat de gemeentesecretaris dit achter de rug van het college om had gedaan.

In Amsterdam komt Stuurman dus in een wespennest terecht. Gemeentesecretaris Arjan van Gils ontsloeg Hetty Vlug terwijl wethouders juist tevreden waren over de directeur. “Het draagvlak voor Van Gils is niet groot onder ambtenaren,” zegt een ingewijde in Het Parool. Ook zou er een machtsstrijd tussen Van Gils en de politieke bestuurders worden gevoerd. Hetty Vlug was directeur Jeugd, Zorg en Onderwijs bij de gemeente en had had circa zevenhonderd ambtenaren onder zich.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Peter

    Toen hij in Eindhoven aankwam en zich presenteerde, vroegen bezorgde ambtenaren of hij wel lang zou aanblijven (voorgangster was alweer na een jaar of 2 gevlogen) en Duco verzekerde dat hij zeker zou aanblijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *