Dumpen en maaien

Er wordt overal om ons heen afval gedumpt. Het is tenenkrommend. Plastic, verpakkingen van fast food, blikjes etc.

En vuilniszakken vol afval van illegale hennepkwekerijen.

Door David Sluis

Ik heb al diverse malen de gemeente gebeld hierom, die het dan vervolgens keurig komen opruimen. Maar dit keer was ik te laat.

Ter hoogte van de Leeghwaterbrug zijn zeer recent de bermen gemaaid. Gezien de bandensporen met zwaar materieel. In de middenberm langs de weg lag een kapotgemaaide vuilniszak met dito (hennep-kwekerij) inhoud. Het afgemaaide gras was redelijk laag, ik loop/fiets er regelmatig langs. Dus moet zo een propvolle vuilniszak op 100m afstand te zien zijn. Zeker vanuit de hoge en droge positie op een trekker met maaibalken?

Maar kennelijk is de zak niet gezien, of er is gewoon pontificaal overheen gemaaid. Dit laatste lijkt me aannemelijk, je kunt het gewoon niet gemist hebben. Nu heeft de maaier maar één keus en ook verantwoordelijkheid volgens mij: hij maait om de zak heen, en belt net als iedere andere burger de gemeente voor een illegale afvaldumping.

Hoe moeilijk kan dat zijn? Ik snap best dat je niet elk blikje etc. opmerkt, maar een volle vuilniszak? Maait je dan ook over een fiets heen? Dat lijkt me niet.

Ik vraag me af of hier afspraken over te maken zijn? Verantwoordelijkheid houd niet op bij stug meters maaien, tenminste dat vind ik.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Frank Hals

  Dit gebeurd op veel plekken, de loonbedrijven komen maaien en helaas niet opruimen. Dit is ook te zien in woonwijken, waardoor grasvelden regelmatig bezaaid zijn kleine stukjes plastic en uiteengereten blikjes drinken. Wellicht handig om eerst op te ruimen en dan te maaien ? Ik maak zelf regelmatig ograsvelden, maar ook ik ben regelmatig te laat. Dit vraagt om een beleidsverandering bij de gemeente.

 • Jaap Meeuwsen

  Tis ergelijk maar nummer één staat natuurlijk nog steeds
  dat we die troep niet in het groen moeten achterlaten maar
  dat schijnt nog steeds niet mee te vallen.

  In 1926 kwam de ANWB al met de campagne

  ” Laat niet, als dank, 
  Voor ’t aangenaam verpoozen, 
  Den eigenaar van ’t Bosch 
  De schillen en de doozen ”

  We zijn dus weinig opgeschoten.

  Ik weet wel dat het plaatsen van afvalbakken weinig uithaald, zie regelmatig
  bij de bakken naast pickniktafels een berg afval liggen of de bak nou leeg of
  vol is schijnt niet uit te maken voor dit soort mensen.

  Wel zo, een maand of zeven geleden was de bak bij de Amerikaanse molen met paal en al de grond uit getrokken en te water gegooid.
  Vuilnisautootje kwam langs om te legen en heeft dat gemeld ( neem ik aan ) echter tot nu toe is er nog niets voor in de plaats gekomen.
  Ben er een paar weken niet langs gefietst dus hou me ten goede.

  Dat helpt natuurlijk ook niet echt.
  Dus nogmaals, mensen die dit aangaat, neem je rommel mee naar huis, zo moeilijk is dat toch niet ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *