DZ: Inzicht in gedrag ZNSTD rond beslissing MonetJaar

Eergisteren meldden we dat Monet in Zaandam-voorzitter Gert Schouten is opgestapt omdat de gemeente, zonder enig overleg met de initiatiefnemers, het MonetJaar claimde voor het 50-jarige bestaan van Zaanstad.

Zojuist stuurde Juliette Rot van Democratisch Zaanstad (DZ) een brief naar het college waarin ze schrijft dat verantwoordelijk wethouder Munnikendam, voorafgaand aan de beslissing om voor 2024 te gaan, de fractievoorzitters van alle politieke partijen heeft gebeld:

β€˜In dit gesprek is nimmer de indruk ontstaan dan wel gewekt dat deze koerswijziging niet in overleg zou zijn gegaan met de Stichting Monet in Zaandam, hetgeen meer dan logisch is. Reden dat ook wij hier begripvol en met berusting op gereageerd hebben.’

Rot vraagt het college om inzicht en een verklaring:

β€˜Nu blijkt dat met de Stichting Monet in Zaandam geen overleg gevoerd is over de koerswijziging, ontvangen wij graag een verklaring van uw college, liefst in de vorm van een raadsinformatiebrief, inclusief tijdlijn.’

Dat er ruzie over de ‘keuze’ voor 2024 is werd overigens al snel na de nieuwe plannen duidelijk. Monet in Zaandam-voorzitter Gert Schouten maakte al op 6 oktober bekend dat zijn Stichting buitenspel was gezet door B&W.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *