€ 36 miljoen voor Tony’s Chocolonely, choco-pretpark stap dichterbij

De Belgische investeerder Verlinvest en het Britse JamJar stoppen naar verluid € 36 miljoen in de ‘eerlijke’ chocolademaker Tony’s Chocolonely.

De plannen voor een Willy Wonka-achtig choco-pretpark in pakhuis De Vrede in de Zaandamse Achtersluispolder is daarmee een forse stap dichterbij gekomen.

Dat meldt de Belgische financiële krant De Tijd.

Verlinvest is in handen van de familie De Spoelberch die nu haar belangen vooral heeft in de grootste brouwerijketen ter wereld: AB Inbev (o.a Budweiser, Dommelsch, Corana, Becks, Jupiler, Leffe, Stella Artois, Hertog Jan). ‘Durfkapitalist’ JamJar is eigenaar van het smoothiemerk Innocent.

Het belang van directeur Beltman is na de deal nog 51 procent.

Tony’s Chocolonely heeft een indrukwekkend marktaandeel (19 procent) is Nederland. Op een omzet van 70 miljoen euro, werd echter nauwelijks winst gemaakt door de hoge personeels- en marketingkosten en de investeringen in de internationale expansie.

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Steven Braat

    Bedrijf klopt gewoon niet meer! Slaaf vrij, logisch toch; biologisch: wat is dat??? Sowieso te duur, is gewoon een normaal bedrijf geworden met te veel oog voor winst en marktaandeel in plaats van de oorspronkelijke doelstellingen. Verkoop je laatste aandelen Teun en maak een nieuwe kritische aflevering over dit uit de hand gelopen kindje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *