€ 376.430 voor verhuizing Zilvermeeuwen en Rood-Wit Zaanstad

hoornseveld

B&W wil € 376.430 uittrekken voor de verplaatsing van Zilvermeeuwen naar Sportpark Hoornseveld en van Rood-Wit Zaanstad naar Sportpark Poelenburg.

Zilvermeeuwen is inmiddels al verhuisd en gefuseerd met Hellas Sport tot FC Zaandam.

UPDATE 12 april 2019: Zilvermeeuwen krijgt € 338.800 en Rood-Wit € 37.630.

De verhuizing van Zilvermeeuwen naar sportpark Hoornseveld (boven) maakt de verplaatsing van Rood-Wit naar sportpark Poelenburg mogelijk volgens Zaanstad.

“Rood-Wit kan vanuit Sportpark Poelenburg een positieve bijdrage leveren in het kader van het Actieplan Poelenburg. Ook komt de huidige locatie van Rood-Wit vrij voor de nieuwbouw van zwembad de Slag.”

Zaanstad zou Zilvermeeuwen betalen bij een “gedwongen verplaatsing”. Deze verhuizing is strikt juridisch niet ‘gedwongen’ volgens Zaanstad maar de gemeente:

“vindt het echter redelijk om toch een tegemoetkoming te betalen omdat in het verleden de opstallen grotendeels uit eigen middelen (voor een bedrag van rond € 600.000) gerealiseerd en onderhouden door de Zilvermeeuwen. Bovendien heeft Zilvermeeuwen de ruimtelijke- en maatschappelijke plannen van de gemeente met de verplaatsing en fusie gediend.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>