E-flats: dinsdag laatste woning klaar

De ingreep rond de E-flats in Poelenburg is ingrijpend. Het hele landschap rond straat Poelenburg, en de straat zelf, is op de schop genomen.

Bomen zijn gekapt, in het gras ligt de weg en waar ooit de weg lag wordt langzamerhand een plantsoen zichtbaar. De Architect spreekt zelfs van een ‘transformatie naar een groene parkzone’.

De verbouwing van de E-flats zelf is ook ingrijpend. En een stuk zwaarder dan was ingeschat omdat de ingeschakelde aannemer Mens-Zeist op 1 maart van dit jaar failliet ging. Op 7 maart werden de bewoners geïnformeerd over de nare situatie.

Vandaag brengen we goed nieuws. Aankomende dinsdag, 24 mei, wordt het binnenwerk van de laatste woning afgerond. Inmiddels zijn de steigers van blok 1 weggehaald. Bij blok 2 gebeurt dat volgende week en het laatste blok is halverwege juni klaar.

De portieken worden opgeknapt en die zullen eind mei af zijn. Eind volgende week krijgen de bewoners hun binnenterrein weer terug: de bouwketen worden weggehaald. Er worden pergola’s geplaatst tussen de gebouwen (langs straat Poelenburg) en die zijn half juli klaar.

E-flats

Foto: Anton van Daal

5 april bereden wij alvast het strakke asfalt langs de E-flats. En die heerlijke ervaring delen we graag nog een keer!

Hier vind je ons dossier over de E-flats

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *