Eén jaar geleden: verbouwing Wilhelminasluis gestart

Een jaar geleden werd officieel begonnen met de renovatie van de Wilhelminasluis in Zaandam. De provincie had voor een “snelle en goedkope” oplossing gekozen. Het werd langzaam en duur, in februari van dit jaar werd het werk opgeschort.

In april zou er een nieuwe planning komen, en ‘wellicht’ zouden de werkzaamheden eind dit jaar – maar waarschijnlijk pas  begin volgend jaar – opnieuw beginnen. Een bord bij de sluis schept verwachtingen: “Nieuwe Planning Volgt”.

De woordvoerder van de provincie meldt dat “de planning van de uitvoeringswerkzaamheden aan de sluiskolk en het moment van de brug- en scheepvaartstremming op dit moment nog niet bekend is.”

Ook meldt de provincie dat deze week begonnen is met de werkzaamheden voor de vier nieuwe sluishoofden. Door de sluishoofden af te bouwen kan de huidige breedtebeperking voor de scheepvaart worden opgeheven.”

Als de werkzaamheden in de sluiskolk worden hervat wordt de breedtebeperking weer van kracht.

Eén van de bezoekers van het nationale City-marketing congres van 8 juni, Peter Kentie, directeur City-marketing in Eindhoven, twitterde het al rond, een bijzondere planning in Zaanstad:

Wat ging er mis? En wanneer gebeurt er wat? Op 20 juni 2014 schroefde gedeputeerde Elisabeth Post de eerste funderingspaal in de de Voorzaan:

In september wordt er nog vrolijk doorgewerkt:

De nieuwe sluisdeuren liggen klaar:

In oktober verschijnt er een filmpje over de werkzaamheden op YouTube.

Maar eind oktober is er voor het eerst een kink in de kabel.

In december gaat het werk stug door, beton storten:

Eind februari gaat het mis, er moet nieuw bodemonderzoek komen.

Een week later:

En dan is het stil op Twitter, geen nieuwe planning in april. Via de webcam op de website van de sluis kan gecheckt worden wanneer de werkzaamheden weer beginnen.

De Facebookpagina van bouwer Heijmans: “Tot de zomer van 2015 ligt de focus van het project op het uitwerken van een robuuste ontwerpoplossing van de sluiskolk. De uitvoeringswerkzaamheden worden daarom opgeschort. De verwachting is dat de uitvoeringswerkzaamheden na Sail Amsterdam 2015 weer worden opgestart. ”

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *