Een nieuwe app van en voor Krommenieërs

Als je met een druk op de knop wilt weten wat er allemaal te doen is in Krommenie, dan moet je de app WieWatWaar downloaden. (Gratis in de App Store en de Google Play Store.)

Via de app krijgt de gebruiker een compact overzicht van evenementen en activiteiten en biedt ook tips om leuk of lekker uit te gaan in Krommenie. Rum proeven? Naar een mantelzorgbijeenkomst? Meedoen aan quiz in een bar? Een bijzondere theatervoorstelling?

De app WieWatWaar is sinds december beschikbaar. ‘De belangstelling groeit gestaag,’ zegt Lex Avis, een van de initiatiefnemers. ‘Het moet een app worden van en voor alle Krommenieërs om informatie uit te wisselen over wat er te beleven is.’

Veel gepraat

Het aanbod aan informatie is nu nog beperkt, maar het is de bedoeling dat ondernemingen, verenigingen en organisaties de app vullen met informatie over hun evenementen. “Of het nu een muziekfestival is of een demonstratie punniken, iedereen kan gebruik maken van onze app.” Het team van WieWatWaar is nu bezig deze groep te benaderen en te enthousiasmeren om mee te doen en vooral content te leveren. Want inhoud bepaalt het resultaat.

‘Veel partijen in Krommenie speelden al langer met het idee om een app te beginnen om hun activiteiten te promoten. We ervaarden dat er veel gepraat werd, maar dat er uiteindelijk niets gebeurde. Wij hebben toen gezegd: dan doen we het zelf wel.’  ‘Wij’ zijn Lex Avis, ondernemer en drijvende kracht achter de Werkplaats, Ruud Oosthuizen, appontwikkelaar, en Judith van Oostveen, vormgever.

Zij hebben in ieder geval geen gebrek aan ambitie: als de app aanslaat in Krommenie dan lonkt heel Zaanstad en wellicht heel Nederland.

Gratis workshop

Een van de initiatieven om verenigingen en organisaties kennis te laten maken met de WieWatWaar app is een gratis workshop op vrijdag 17 februari een gratis workshop. De organisatie garandeert je dat je binnen een half uur leert om de app te installeren en evenementen en advertenties te plaatsen. De workshop wordt gehouden in de Werkplaats, Noorderhoofdstraat 45, Krommenie.

De WieWatWaar app staat sinds november 2016 in de App Store en in de Google Play Store. De app moet worden gevuld door verenigingen, clubs, bedrijven en organisaties met evenementen die ze zelf organiseren. Zo beschikt de gebruiker altijd over de juiste informatie.

Zelf je evenementen toevoegen kan via de aanmeld- en inlogpagina.

Hier is de WieWatWaar app te downloaden voor Apple of Android.

Door Jaap de Jong.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Leuk initiatief, maar overbodig. De app bestaat al enkele jaren. Niet alleen voor Krommenie maar voor heel de Zaanstreek. De UITdeZaanstreek app. Gratis te downloaden. Heb je naast Krommenie meteen de hele Zaanstreek.

    • Ha Onno, je hebt inderdaaf een fantastische, mooie app voor cultuur evenementen. De WieWatWaar app gaat wat verder en biedt organisatoren van allerlei soorten evenementen de mogelijkheid om zelf te publiceren. Als de content toeneemt wordt deze afhankelijk van de locatie weergegeven. Zeer lokaal en relevant. Dat vinden wij leuk 🙂

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *