Een sterk STERK in de Flux

Gisteravond speelde STERK in het voorprogramma van Mundo Generator (USA) bij podium de Flux in Zaandam. Het was niet echt druk maar de Zaanse band speelde het dak eraf!

We waren getuige van een indrukwekkend optreden met vette riffs: een ijzersterk staaltje grooverock!

Door: Erik Schouten

De band werd in 2019 opgericht door Jascha Soest. Zijn grote levensinspirator was Ruud Pauw van ROSA, die helaas veel te vroeg is overleden. Op Jascha’s twaalfde levensjaar deed hij zijn intrede als nieuwe vader-opvoeder.

Erik Schouten

STERK bestond in eerste instantie uit vier leden: Jascha Soest (leadzanger) Mark Luttik (guitar/backingvocals) Noah Bamio (drums) en Wim  Buschman (bass) die later is vervangen door Marco Naber. Een jaar na de oprichting werd de vader van Noah, Emillio Bamio (guitar/backingvocals) uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de band waarna alles in een stroomversnelling kwam.

Erik Schouten

De tekstschrijver is ex Zaankanter Jascha ondersteund door Krommeniër Emilio en door Marc Luttik. De muziek is van Wormernees Marc die de bijnaam Riffmaster kreeg. Alles van eigen hand dus.

Tijdens de lockdown zijn de eerste vijf nummers: Nothing to fear- Judge- Shit from the past- Go for the kill en Ten Miles Low Club opgenomen in de huiskamer van Emilio in Krommenie. Randy van Dijk mixte het geheel in elkaar. Terug te vinden bij verschillende onlinestreamingsdiensten. In het verschiet ligt nog een optreden op het Zaanse festival Haltpop en bij Wormer Live aan het eind van de zomer. 

Erik Schouten

De teller staat op negen songs en dat zullen er ongetwijfeld meer worden: de band barst van de inspiratie. Laat maar doorkomen! 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *