Eerste 60-minners kunnen ‘booster-afspraak’ maken

Mensen geboren in 1962 kunnen nu ook online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Daarmee is het voor de eerste groep 60-minners mogelijk een afspraak voor een boosterprik te maken. Ook voor hen geldt dat ze gevaccineerd kunnen worden als ze minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met het coronavirus.

In de tweede helft van januari moet iedereen van 18 jaar en ouder “de kans hebben gehad een boostervaccinatie te halen” aldus de nieuwste kabinetsplannen.

Gister is een vaccinatie-locatie in Purmerend geopend waar dagelijks 3.456 mensen kunnen worden geprikt. De capaciteit van de Zaandamse vaccinatie-locatie PG1 is opgevoerd van 660 tot 864 per dag, er wordt tot 22.00 uur geprikt. In het voormalige gemeentehuis van Beemster wordt deze week een derde booster-priklocatie in Zaanstreek Waterland ingericht waarbij door de GGD de hulp van Defensie is gevraagd voor het zetten van prikken en administratieve taken.

60-plussers met een afspraak ná de jaarwisseling kunnen dat vervroegen naar vóór 31 december, “voor zover de capaciteit dat toelaat”. Ze worden deze week per SMS geïnstrueerd.

Prik-tips:

 • Deze website in de gaten houden: daar worden de nieuwe leeftijdsgroepen aangekondigd, nu is dat geboren in 1962 of eerder.
 • Niet wachten op de uitnodigingsbrief, maar meteen een afspraak online maken als je jaar aan de beurt is.
 • Ongelukkige tijden voorgesteld bij de 3 opties? Op ‘vorige’ klikken (na het inloggen met je DigiD en invoeren va postcode) en dan weer op ‘volgende’, dan worden weer andere plekken en tijden aangeboden.
 • Bonustip: een iets andere postcode (verder weg van Amsterdam) invullen (PG1 is ‘1506’).
 • Het is nog onduidelijk of partners en mantelzorgers via een telefonische afspraak ’toegevoegd’ kunnen worden aan een andere afspraak.

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet eerst de uitnodigingsbrief afwachten. Zonder brief kan er geen telefonische afspraak worden gemaakt. Volgens de GGD is er behoorlijke achterstand met het versturen van brieven.

Foto van website GGD Zaanstreek Waterland.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Ernst Debets

  Postcode 1544 is verder weg van Amsterdam dan 1506, maar dan krijg je doodleuk priklocatie Bussum als afspraak mogelijkheid…
  Een kennis van mij kreeg, wonende in Nibbixwoud doodleuk als priklocatie Harderwijk aangewezen…
  Ik krijg af en toe het idee dat er een toevalsgenerator op die GGD site zit.

  • P. Hoogkamer

   ja nu weten we het wel… je mag je moet niks.
   stop met dit soort geplas van woorden.
   De zon schijnt. je prik werkt nog. Volgende week kan je op de fiets naar de Zaanse priktent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *