Eerste asielzoekers in noodopvang Achtersluispolder

Vandaag, dinsdag 16 november, zijn de boten voor de opvang van asielzoekers in gebruik genomen. De eerste mensen arriveren vandaag al op de locatie aan de Rijshoutweg in de Achtersluispolder in Zaandam. Het gaat in eerste instantie om 288 mensen. Het COA streeft naar een verblijfstijd van maximaal zes maanden.

Maximaal gaat het om 400 mensen. De opvang blijft een jaar in gebruik, met een mogelijke uitloop van nog een half jaar.

De coördinatie van het vrijwilligerswerk wordt door De Sluis gedaan, waaronder het organiseren van activiteiten.

“Het COA verzorgt in/naast het noodopvangcentrum voorzieningen voor dagbesteding en recreatie. Daarnaast faciliteert en financiert het COA een ontmoetingsruimte in de nabijheid van het Noodopvangcentrum. Hier worden naast het aanbod van het COA, in samenwerking met de in opdracht van de gemeente werkende coördinator activiteiten georganiseerd.”

Door het COA is een beveiligingsbedrijf ingehuurd.

Er wordt “gewerkt aan een plan voor vervoer en (dekking voor) exploitatie daarvan.” De bewoners worden door de toezichthouders geïnstrueerd over de omgeving en over de juiste plekken om over te steken.

“Bewoners van het schip ontvangen een routekaart met de looproute naar het busstation. (…) Onderzocht wordt of en hoe gebruik gemaakt kan worden van pendelbusjes.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *