Eerste (?) ongeluk Beatrixbrug

Op 15 juli om 16.00 uur ging de Beatrixbrug in Zaandam stilletjes open nadat de officiële opening (20 juni) was uitgesteld vanwege gevaarlijke randjes tussen rijweg, fietspad en voetpad.

Twee dagen later, vrijdag 17 juli om 17.00 uur, moest de politie en een ambulance er aan te pas komen. Het eerste ongeluk?

Een mevrouw was gevallen, en aangezien er geen fiets in de buurt was, lijkt het erop dat ze wilde oversteken. En wie oversteekt komt de verhogingen tegen.

Op de foto zijn ook de verkeersregelaars te zien en de betonblokken die op het voetpad zijn geplaatst. Ook staat er een hek op het fietspad en zijn er auto’s aan beide zijden op fiets/voetpad gezet (voor de gebruikers van de Wilhelminabrug geen onbekend beeld: daar staan altijd auto’s op de stoep).

De Beatrixbrug kon veilig open volgens de gemeente nadat er gele vlakken met zwarte kruizen en rood-witte markering waren aangebracht en verkeersregelaars de zaak ‘monitorden’.

Foto: Eelco Aartsen

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Marcel van Kampenhout

  Het lijkt me niet verstandig, gezien de foute-verkeersbordentraditie in Zaanstad, om te vragen om waarschuwingsborden voor de hoogteverschillen tussen voet-en fietspad en tussen fietspad en rijweg (2x).

 • Marcel Bakker

  En laten we dankbaar zijn voor voor die geweldige gele vlakken, want wie weet wat er anders nog meer aan vreselijke ongelukken zou zijn gebeurd!

 • J.v.B

  Ook ik ben op die plek gevallen met oversteken en mijn man viel bijna.
  Een gevaarlijke rand die maar gauw moet verdwijnen.

 • Ingrid Bosman

  Wie heeft in vredesnaam bedacht dat zo’n verhoging ‘handig’ of nog erger ‘leuk’ zou zijn? Wanneer neemt Zaanstad eens verkeersdeskundigen in dienst die echt verstand van zaken hebben. Er zijn zoveel foute/onlogische verkeerssituaties in onze stad, je wordt er beroerd van. Naast onnodige kosten leveren deze vooral erg veel frustaties op. Om maar wat te noemen; waarom kan je vanuit Zaandam-Zuid met de auto niet richting de provinciale weg, maar moet je omrijden over de Den Uijlbrug of van Goghweg en dus kilometers omrijden. Waarom is de Hogedijk geen doorgaande weg op een paar meter na?

  • Lein Manteltje

   Als bewoner van de Hogendijk wil ik daar wel op ingaan. De Hogendijk is niet geschikt voor doorgaand verkeer. Dijkwoningen hebben meer dan “gewone” huizen last van trillingen en geluidsoverlast. Zeker ook omdat er veel oude en historische woningen staan. Ik en vele buren van mij hebben doorlopend las van scheuren in de muren etc. Zwaar verkeer is gelukkig al verboden. Op het laatste stuk Hogendijk bij het paaltje is de weg dusdanig smal dat auto’s daar net zo goed door je woonkamer kunnen rijden. Het is echt niet te doen en onveilig als auto’s op 30 cm van je woonkamerraam langsrijden toch?

 • Pieter de Vente

  Hebben Zaankanters geen ogen in hun hoofd of zo?

 • Jeanne Hoogeveen Bakker

  Waarom is de brug van de Klokbaai over de vaart niet open? wij moeten via de
  Stationsstraat die al overbelast is naar de snelweg om via de Bernhardbrug
  op bezoek te gaan bij de kinderen die in zuid wonen. Wij zitten al maanden met
  de overlast van het riool waardoor de Westzijde afgesloten is. Die brug ligt er toch niet voor versiering? Wat Zaanstad heeft met bruggen, ik zou het niet weten
  maar er altijd geduvel het schijnt niet normaal te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *