Eiland-bewoners: geen afvalcontainers op grasveld

Op het Zaaneiland in Zaandam komen – net als in de rest van Zaanstad – nieuwe containers voor restafval. Dat wordt immers in het nieuwe systeem niet meer opgehaald maar moet zelf naar containers worden gebracht.

De twee nieuwe containers op het Eiland zijn gepland op het centrale grasveld, op plekken waar veel kinderen spelen. Bewoners vinden dat niet zo’n goed idee.

De twee nieuwe ‘ondergrondse’ containers (die voor een groot deel boven de grond uitsteken) zijn gepland op de hoek Halligen-Anholtpier (foto boven) en de hoek Halligen-Bornholmpier.

Enkele bewoners roepen mede-Eilanders op om bij Zaanstad aan te dringen op een andere locatie. Ze zijn bang dat afval naast bakken belandt en over het grasveld gaat zwerven waar veel kinderen spelen: “daar horen geen vuilcontainers.”

Mensen die het geen goed idee vinden, kunnen ook alternatieven aangeven.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Peter den Herder

    Laat de containers komen waar nu ook de glas en karton containers staan logische plek en houd het eiland in aanzicht in staat. Trouwens een belachelijk idee om de ophaaldienst te stoppen. Het gaat uiteindelijk een bende worden! Let maar op.

    Daarnaast trouwens onveilig. Veel auto’s zullen stoppen daar waardoor het zicht van de kinderen en op de kinderen afneemt. Gezien het feit dat sommige al snel te vlot rijden, een extra ( onnodig) risico.

  • Dirk Boet

    De omgekeerde wereld, als alle bewoners hun verantwoording nemen en gewoon netjes hun afval in de ondergrondse verzamelcontainers gooien is er niets aan de hand, nee zoals 1 bewoner al schreef (PdH) gaat het een bende worden want de buurtbewoners gaan alles er naast zetten en ook nog veel te hard wegrijden om niet herkent te worden als vervuiler van het kinderspeelveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *