Eilandbewoners maken bezwaar tegen beeld De Eilander

Het Kunsteiland is een begrip in de Zaanstreek. Maar er zijn grenzen. Een beeld op de kop van het Eiland ziet een deel van de bewoners niet zitten. Zij hebben bezwaar gemaakt tegen het plan voor De Eilander op het Kimito.

Er is een vergunning voor het kunstwerk van kunstenaar Rob Sweere: De Eilander. Op 13 oktober is er een hoorzitting waarbij bewoners hun bezwaren gaan toelichten.

Op Facebook komt de naam De Eilander niet echt binnen, suggestie was het ding De Maanlander te gaan noemen.

Het-Eiland-5-web

De organisatie van Kunsteiland wilde na elke twee jaar Kunsteiland een permanent kunstwerk op het Zaaneiland. Het nieuwe werk mocht geen hangplek kunnen worden.

Het-Eiland-1-web

Die angst is niet geheel ongegrond, nu al zijn de trappen bij de ingang van de crèche De Houtduif aan de Badhuisweg ’s avonds een geliefde “ontmoetingsplek”. Ook onder de voet- en fietsbrug wordt “gehangen”.

Enkele bewoners hebben bezwaar tegen de vergunning aangetekend. Ook zijn er handtekeningen verzameld van bewoners die tegen het kunstwerk aan gaan kijken.

beeld eiland 2

De gemeente heeft al geld uitgetrokken voor het kunstwerk, dat zou om een bedrag van € 50.000 gaan. Op de website van Rob Sweere zijn alle tekeningen te zien.

beeld eilander

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *