Eind maart locatie tijdelijke Zaanbrug duidelijk

Eind maart moet er duidelijkheid zijn over de locatie van de tijdelijke autobrug die de Zaanbrug moet vervangen tijdens de sloop van de oude en de bouw van de nieuwe brug.

Bij de presentatie van de plannen in september 2020 was er al een locatie uitgekozen: het verlengde van de Lassiestraat in Wormer en uitkomend ter hoogte van Mulder Verhuizingen aan de Zaanweg in Wormerveer.

Uit het verkeersonderzoek bij de plannen voor de nieuwe Zaanbrug bleek echter dat een brug op die plek onmogelijk was omdat het tot verkeerschaos in Wormer en Wormerveer zou leiden.

De provincie Noord-Holland maakte daarop bekend de plaats opnieuw te gaan bekijken en nieuw verkeersonderzoek te gaan doen.

Over dat verkeersonderzoek meldt de provincie niets, behalve dat “de provincie samen met de gemeenten Zaanstad en Wormerland de verschillende onderzoeken en variantenstudies die ten grondslag liggen aan de keuze voor de locatie van een tijdelijke autobrug” aan het afronden is.

Als de locatie bekend is zullen belanghebbenden in april worden geïnformeerd. Daarna start de technische voorbereiding en worden de benodigde vergunningen aangevraagd.

Lees hier alles over de nieuwe Zaanbrug. Onder: Lassiestraat vanaf de Zaanweg, boven Zaanweg vanaf de Lassiestraat.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Cees rink

  Gebed zonder einde!

 • Sonja Puhl Diehle

  De tijdelijke brug wordt niet alleen een autobrug. Er moeten ook fietsers en voetgangers overheen.

 • Erik schaft

  De nieuwe te realiseren brug op een andere plaats bouwen, geen noodbrug nodig.. En onder aan de streep goedkoper
  Nou ja…. Uiteindelijk ook wel weer duurder zoals elk project

  • Jan Betlem

   Ja een nieuwe brug op de route Wormer – Princes Irene Brigadewegbrug zou uitmuntend zijn en uit eindelijk kosten besparend.

   • Dirk Schoonderbeek

    Sluit me aan bij Eric Schaft en Jan Betlem, er zijn mogelijkheden om Wormer aan de zuidelijke kant te ontsluiten. Geen hinder voor de bewoners, de Zaan is daar heel breed zodat de brug hoger kan worden en dus minder vaak open zal staan. Maar ik begrijp niet waarom er overal in Nederland tunnels en aquaducten komen , maar dat Zaanstad weer met die ellendige bruggen op de proppen komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *