Eindelijk de Zaandriehoek, met ‘een hele hoop huizen’

In maart 2018 beloofde wethouder (en CDA-lijsttrekker) Jeroen Schalkwijk van Wormerland binnen 7 jaar 700 woningen in zijn gemeente te bouwen, een groot deel daarvan zou in de Zaandriehoek komen, “een hele hoop” aldus de lijsttrekker tijdens het verkiezingsdebat.

We zijn nu 4 jaar verder en er staat nog niks. Maar daar kan verandering in komen: “De eerste plannen voor Zaandriehoek liggen op tafel” volgens de planwebsite.

De Zaandriekhoek (boven) ligt in de Zaanbocht aan de kant van Wormer, tussen de Veerdijk en de Bruynvisweg. De plannen bestaan al ruim 20 jaar en het zou om meer dan 200 woningen gaan.

Eigenaren Eigen Haard en Schiethaven BV konden het destijds niet eens worden over de plannen. Volgens een artikel in het NHD uit februari 2019 zijn op initiatief van Jeroen Schalkwijk de partijen weer met elkaar gaan praten, hij hoopte dat in 2020 de eerste paal de grond in zou gaan.

Dat is niet gelukt, maar op de website roepen Dreef Beheer, Kondor Wessels Vastgoed en Kondor Wessels Projecten (de ontwikkelaars) belangstellenden zich te melden voor een online informatiebijeenkomst. Over een start van de bouw wordt geen informatie gegeven: “Het college van burgemeester en wethouders bepaalt wanneer de planologische procedure voor de locatie begint”.

In juni 2015 organiseerden Eigen Haard al eens een informatieavond in de Stoomhal in Wormer. Toen heette het project nog ‘Wonen aan de Zaan’.

In de ‘Prestatieafspraken volkshuisvesting Wormerland 2021-2023 staat dat Wormer Wonen 100 sociale huurwoningen in het gebied wil realiseren.

De landschapsarchitecten van Rijnboutt maakten zelfs al een plan voor het gebied.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *