Eindelijk Kazoza… (voorheen Kota Radja)

Bijna twee jaar geleden, in december 2019, bespeurden we eindelijk beweging in het oude pand van Chinees Indisch specialiteiten-restaurant Kota Radja aan de Westzijde 102 in Zaandam: Kazoza, Mediteriaanse keuken, zou er komen.

En toen was het bijna twee jaar stil. De exploitant had problemen met de vergunning, maar het restaurant is nu open. (En kan dus vanwege de nieuwe coronaregels weer om 17.00 uur dicht.)

We stapten binnen en maakten foto’s. Kazoza is eerst ’s middags en ’s avonds open gegaan, er is ook een afhaal- en bezorgservice. Plannen zijn om vanaf 11.00 open te gaan (en dat moet wel in corona-tijden)

Kazoza is gespecialiseerd in Egyptische gerechten zoals hawashi, fattah en koshari; ook worden en tajins, köfte en kebab geserveerd (kijk op hun Facebook-pagina).

In 2014 schreven over de jarenlange leegstand, in 2016 over de plannen voor appartementen, in 2017 over de verbouwing en in 2018 over een nieuwe horecabestemming. en n 2019 dus voor het eerst over Kazoza.

In juni 2018 ging Martin Rep terug in de tijd met zijn verhaal over Kota Radja.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • restaurat? Kazoza is eerst ’s middags in de avond open gegaan?

  Orkaan, tikfouten en onlogische zinnen ben ik van jullie niet gewend (en ik ga blind vanuit dat jullie dit snel verbeteren, toppers als jullie zijn)

 • Jaap Meeuwsen

  Mooi gezegd, nu open en morgen om 17.00 uur weer dicht.
  Je zal het maar hebben.
  Natuurlijk ook alle artiesten gecondoleerd.
  Zal er ooit een einde komen aan dit zwalkende beleid ?

 • Cor Portier

  Leuke gozer. Tijdens onze lagere school periode woonde Johnny direct achter ons. We waren buren en voetbalden er dagelijks samen op los. We vormden een goed duo als rechtsbuiten en rechtsbinnen o.a.in het jaarlijkse straatvoetbal toernooi. Toen Johnny de overstap maakte naar ZFC vroeg hij of ik mee wilde gaan. Ik koos echter voor een ander traject (School en studie). Zijn keuze heeft hem i.i.g. geen windeieren gelegd. Niet zo verwonderlijk. Hij was zeer getalenteerd. Van harte gefeliciteerd John.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *