Eindelijk schot in bouw appartementen ABN-villa Westzijde

640-405-westzijde-114

Voor de verbouwing van het voormalige ABN-kantoor aan de Westzijde 114 in Zaandam is door Zaanstad een vergunning verleend. In het gebouw moeten 9 appartementen komen.

Voor nieuwbouw aan de Zaan, achter de kantoorvilla, is in januari van dit jaar vergunning verleend. Daar komt een complex met 14 appartementen.

Plannen voor nieuwbouw op die plek dateren van 2016 en werden in 2017 openbaar gemaakt door het Zaanse KPO Planontwikkeling.

De later aangebouwde zijkant van de villa wordt gesloopt evenals de aanbouwen aan de achterzijde van de villa. Achter de villa moeten 32 parkeerplaatsen komen. In eerdere plannen was nog sprake van ‘circa’ 11 appartementen.

Peter van Essen van KPO zei eerder tegen De Orkaan dat het gebouw “er wel erg slecht aan toe was” maar dat de bouwplannen wel degelijk doorgingen, ook omdat sloop niet was toegestaan.

Tot 4 juli kan nog bezwaar gemaakt worden tegen de plannen.


De Geveltoerist was ook ooit bezoek bij het voormalige bankgebouw, lees hier de geschiedenis van het pand.


1 Reactie op Eindelijk schot in bouw appartementen ABN-villa Westzijde

  1. Claudia says:

    Hoop niet dat vergunning op basis van de tekening is verleend want want dan kloppen er dingen niet en blijft er enkel verwijzingen naar t oude pand over, want de detaillering klopt niet…vooral bij de kap en torentje gaat t mis en dat is echt jammer…@gemeentezaanstad, ga aub zorgvuldig met dit soort panden en hun details om!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>