Eis: 8 en 3 jaar voor schietpartij Burcht, ZMC-schutters vandaag voor rechter

Tegen de 27-jarige Lloyd H. heeft het Openbaar Ministerie 8 jaar cel geëist vanwege een schietpartij in Zaandam in oktober 2018 die op de Burcht begon en later werd voorgezet in de hal van het ZMC.

De man die beschoten werd, Okan S. (destijds 19), hoorde drie jaar tegen zich eisen. Hij zou eerst hebben geschoten. Twee andere verdachten staan vandaag voor de rechter.

Dat meldt Het Parool op basis van een ANP bericht.

De schietpartij waarbij S. en H. waren betrokken vond plaats op de Burcht. De broers Giovanni en Gilano H. hebben later in de hal van de spoedeisende hulp van het ZMC geschoten waar S. per taxi naartoe was gevlucht. Zij staan vandaag voor de rechter.


UPDATE: De broers H. hebben 12 en 8 jaar tegen zich horen eisen.


S. zou slechts ‘waarschuwingsschoten’ hebben gelost. Over de aanleiding wil hij niets zeggen. De advocaat van H. zei dat zijn cliënt uit noodweer had geschoten omdat zijn vrienden door S. onder vuur waren genomen. H. zou op de benen van S. hebben gericht maar hem twee maal in de buik hebben getroffen.

De schietpartij vond plaats in de nacht van 13 op 14 oktober. De broers H. (destijds 24 en 32) kwamen snel in beeld als verdachten voor de schietpartij in het ZMC. De 24-jarige Zaandammer meldde zich 18 oktober bij de politie in Zaandijk. Daarna werd ook zijn 32-jarige broer op Schiphol aangehouden. Hij vluchtte naar Suriname maar liet daar via zijn advocaat weten zich te willen melden bij de politie en werd direct na zijn aankomst op het vliegveld aangehouden.

De 27-jarige Lloyd H. kwam in beeld als betrokkene bij de eerste schietpartij op de Burcht. Hij werd op 21 oktober in Amsterdam aangehouden.

Foto van bewakingscamera ZMC, die vervolg-zaak wordt vandaag behandeld.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *