En… Ook Dennis Straat vertrekt

Vanmiddag schreven we over het vertrek van wethouder Dick Emmer, nu bereikt ons het nieuws dat ook Dennis Straat heeft besloten om na de verkiezingen van 2018 zijn post te verlaten.

Wat zijn nieuwe uitdaging zal worden is ons niet bekend, maar hij geeft aan dat zijn bestuurshart niet is verdwenen ook niet “voor de onderwerpen waaraan ik de afgelopen periode hard heb gewerkt”.

Maar dus wel voor Zaanstad.

Een klein tipje lichte Straat wel op, waar gaat het eigenlijk om bij Zaanstad? Op zijn Facebook-pagina:

“Regio, regio, regio. Wij zijn de Amsterdamse regio en profiteren daar dagelijks van met onze voorzieningen en de economische groei. (…) Verbindingen zoeken en maken over de gemeentegrens heen wordt de uitdaging van de komende jaren.”

VVD-fractieleider Gerard Ram is naar voren geschoven als nieuwe lijsttrekker van de VVD voor de verkiezingen van 2018. VVD-leden hebben twee weken de tijd om zich als tegenkandidaat op te geven. Als dat gebeurt is op 9 juni een lijsttrekkersverkiezing. Als er geen tegenkandidaat is, wordt op 9 juni Gerard Ram benoemd tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad.

Eerder gaven ook de wethouders Jeroen Olthof (PvdA) en Addy Verschuren (CDA) aan na de verkiezingen van 2018 niet meer beschikbaar te zijn (en daarnaast stapte gemeentesecretaris Jan van Ginkel van het ene op het andere moment op en zit Zaanstad al een tijdje zonder burgemeester).

Voor nu: het is laat, de helft van de redactie slaapt en dit liedje spookt door ons hoofd:

Morgen weer een dag…

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Hans Kuyper

  Dit is bij mijn weten het eerste Zaanse college dat zichzelf naar huis stuurt. Fijne timing ook, midden in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester Maar goed, vanaf nu hebben we dus als raad te maken met vier heren die het niet meer zien zitten. Het worden nog mooie maanden!

 • Ernst Debets

  Straat, Olthof en Verschuren stappen na de verkiezingen op. Het is met de uitslag van de TAK verkiezingen in het achterhoofd nog maar de vraag wat voor college er volgend jaar in Zaanstad komt. In ieder geval is er in de aanloop naar Maart 2018 nu op tijd al enige duidelijkheid wat we kunnen verwachten en wie niet in de race zijn om wethouder te worden. Respect voor de 3 genoemde heren dat ze hun besluit nu al bekend hebben gemaakt zodat we op dat punt volger jaar niet voor verrassingen komen te staan.

  • Wim mulder

   Iedereen is of gaat weg het bestuur en directie van Zaanstad is een lege dop.Schandelijke ontwikkeling. Het gezegde de bevolking krijgt de lijders die ze verdienen is volkomen terecht .Een raad die elkaar overschreeuwt , zonder inhoudelijke discussie, wethouders weren het niet , vergeten , niet gezien of gewoon aan het liegen, het is een janboel. Gewoon een waarschuwing, PVV en Denk kunnen grote partijen worden.Raad en college denk na . De vraag is , ben ik capabel om een stad te besturen , te controleren en nieuwe impulsen gegeven en vooral ben ik eerlijk, voorkomend en goed opgeleid.

   • joop tralala

    Misschien verstandig om de ambtenaren in Zaanstad eens door te lichten?? Laatste tijd erg veel problemen binnen de gemeente Zaanstd.

 • Czaar Peter

  Wim Mulder stelt vast dat de PVV en DENK grote partijen kunnen worden in de Raad, is dat al zeker dat deze partijen meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen, ik heb daar eigenlijk nog niets over gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *