Vanmiddag schreven we over het vertrek van wethouder Dick Emmer, nu bereikt ons het nieuws dat ook Dennis Straat heeft besloten om na de verkiezingen van 2018 zijn post te verlaten.

Wat zijn nieuwe uitdaging zal worden is ons niet bekend, maar hij geeft aan dat zijn bestuurshart niet is verdwenen ook niet “voor de onderwerpen waaraan ik de afgelopen periode hard heb gewerkt”.

Maar dus wel voor Zaanstad.

Een klein tipje lichte Straat wel op, waar gaat het eigenlijk om bij Zaanstad? Op zijn Facebook-pagina:

“Regio, regio, regio. Wij zijn de Amsterdamse regio en profiteren daar dagelijks van met onze voorzieningen en de economische groei. (…) Verbindingen zoeken en maken over de gemeentegrens heen wordt de uitdaging van de komende jaren.”

VVD-fractieleider Gerard Ram is naar voren geschoven als nieuwe lijsttrekker van de VVD voor de verkiezingen van 2018. VVD-leden hebben twee weken de tijd om zich als tegenkandidaat op te geven. Als dat gebeurt is op 9 juni een lijsttrekkersverkiezing. Als er geen tegenkandidaat is, wordt op 9 juni Gerard Ram benoemd tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad.

Eerder gaven ook de wethouders Jeroen Olthof (PvdA) en Addy Verschuren (CDA) aan na de verkiezingen van 2018 niet meer beschikbaar te zijn (en daarnaast stapte gemeentesecretaris Jan van Ginkel van het ene op het andere moment op en zit Zaanstad al een tijdje zonder burgemeester).

Voor nu: het is laat, de helft van de redactie slaapt en dit liedje spookt door ons hoofd:

Morgen weer een dag…