En zo gaat die brug eruit zien… (Fiets ‘m d’r in, 2020)

tijdelijke brug

We hadden hem even gemist in het persbericht van de Provincie Noord-Holland: een plaatje van de nieuwe brug.

We kunnen niet wachten: langs de hellingbaan bij het Zaantheater naar beneden scheuren, een scherpe hoek aan het einde van de loswal, en op z’n hardst naar de Burcht en dan daar via de springschans de lucht in. (Met een aparte race voor de pizzakoeriers en scooters van Thuisbezorgd.)

We hopen natuurlijk dat verkeerswethouder Gerard Slegers als eerste over de brug scheurt, lijkt ons een geinig fotomomentje.

Officieel schrijft de Provincie dit in het persbericht:

“(Brom)fietsers, voetgangers en minder validen kunnen gebruik maken van een tijdelijke brug. Deze zogenaamde pontonbrug loopt van de Burchtkade naar de kade voor het Zaantheater en is alle dagen van de week 24 uur per dag beschikbaar. De brug heeft een uitvaarbaar deel zodat scheepvaart kan passeren. Wanneer dit deel open staat geldt een wachttijd van gemiddeld 15 minuten. Er wordt bij het openen van de brug rekening gehouden met de spitstijden.”

wow… gemiddeld 15 minuten…

tijdelijke brug

3 Reacties op En zo gaat die brug eruit zien… (Fiets ‘m d’r in, 2020)

  1. Siem Meijn says:

    Het kan zelfs nog zo zijn, met veel wind. Waai hem/haar in de Zaan. Als daar veel wind staat is er echt een probeem. Vandaar dat de markt mensen niet meer op de Bircht willen staan.

  2. Jos Stolk says:

    Dus brood en een thermosfles koffie mee als je met de auto de stad in gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>