Energie besparen in 2020

Je huis isoleren is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de energierekening. Besparen op je energie doe je niet alleen door het gunstigste contract af te sluiten maar ook door daadwerkelijk minder te gebruiken.

Daarnaast stoot je ook nog eens minder CO2 uit op deze manier wat ook goed is voor het milieu.

Een woning isoleren begint vaak bij de bouw. Daarom is het verstandig om voor het bouwen van je huis na te denken over welke isolatiemethode het beste werkt.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is wat dat betreft de beste methode als het gaat om de isolatie van gevels. In zo’n 4 jaar bespaar je door deze methode zoveel op je energierekening dat je de kosten als het ware hebt afbetaald. Kortom na 4 tot 5 jaar (afhankelijk van je verbruik) begint de besparing echt te schelen in de portemonnee.

De berekening
Het installeren van een spouwmuur kost bij een tussenwoning zo’n € 800. Het bureau MilieuCentraal heeft berekend dat zo’n spouwmuur in een tussenwoning zo’n 210 euro per jaar moet besparen op de gemiddelde energiekosten. Na 4 jaar zou dit dus terugverdiend moeten zijn. Toch kan een spouwmuur ook nog worden gecreëerd bij reeds bestaande woningen. De woning moet hiervoor wel een spouwmuur hebben. Voor woningen die tussen 1920 en 1976 zijn gebouwd geld dit. Woningen die voor deze tijd zijn gebouwd, beschikken meestal niet over een spouwmuur en hierbij is het dus niet mogelijk.

spouwmuurisolatie

De besparing bij spouwmuurisolatie.

Besparen op de energierekening

Nog meer besparen op de vaste lasten? Vergelijk op de grootste energievergelijkingssite van Nederland alle aanbieders op de Nederlandse markt. Sinds 2004 is de energiemarkt geliberaliseerd waardoor energieleveranciers met elkaar moeten concurreren. Opvallend is dat het product wat aangeboden wordt (energie) gewoonweg hetzelfde is. Alleen de administratie gebeurt via een ander bedrijf. Energie vergelijken loont dus en zorgt ervoor dat je voor hetzelfde product minder betaalt.

Partnerproductie met BENCOM Group.

Deel dit artikel: