Er wordt gewerkt… maar wordt er ook gebouwd?

Het is zo’n bericht dat we eigenlijk liever niet checken. Want stel je voor dat er niks aan de hand is.

Stel je voor dat dit stukje nog 10 of 20 jaar braak blijft liggen…

Maar er wordt gewerkt… of er wat komt (en wat) zijn we aan het uitzoeken.

Vroeger was er er een tankstation van Kok aan de Czaar Peterstraat en zat snackbar Czaar Peterop op de Dam op deze plek.

In deze film uit de jaren zeventig zie je een heel klein stukje van het tankstation. In het voormalige C.H.B. auto-accessoires zit nu het ook al jaren leegstaande café ’t Dammetje (ooit Café Moonlight), links daarvan snackbar Czaar Peter met op gevel: Beschuitbakkerij (foto Gemeentearchief).

chb
Deel dit artikel:

5 reacties

 • H Aartsen

  Het braakliggende terrein is ontstaan doordat gemeente Zaandam in haar sloopwoede het oudste pand in de gemeente, bakkerij Noomen tegen de vlakte heeft laten gooien.

 • M. van Dalen

  Eh dit is denk ik al ruim 30 jaar leeg, maar vol met vervuilde grond. Gaat men dit nu eindelijk afgraven?

 • Albert Groothuizen

  Er zijn al diverse ontwerpen gemaakt voor de rotte kies in het centrum met een bod op de grond. De pariculiere eigenaren gaan echter voor de hoofdprijs, liever dan iets toevoegen aan de stad. Dat is meer dan jammer en geeft weinig hoop op een invulling in de toekomst

 • Erik de Visser

  Beste heer Groothuizen. Hoe komt u aan deze wijsheid? Laat ik nu een van de eigenaren zijn van dit mooie stukje grond. Om even u insinuaties te nuanceren zal ik even aangeven wat de situatie is. Wij hebben dit stuk grond gekocht om hier een boutique hotel neer te zetten. Wij dachten dat dit een mooi plan was en ook zeker niet slecht voor Zaandam en het plein. Nog even voor u informatie, maar wij zijn gevraagd door een horecaondernemer op het plein of wij hier naar wilden gaan kijken, omdat dit stuk grond een doorn in het oog was van diverse ondernemers. Het heeft ons bijna 2 jaar geduurd om in de buurt van een bouwaanvraag te komen door grote vertragingen bij de gemeente en aanpassingen ivm de boom die daar staat. Helaas heeft de corona crisis ons zo hard geraakt dat we deze plannen niet meer uit kunnen voeren. We zijn nu in gesprek met de gemeente om hier appartementen te gaan bouwen, maar dat gaat helaas ook weer een lang traject worden. Wij hadden dit ook liever anders gezien. De werkzaamheden verbaasden ons trouwens ook, want daar weten wij als grondeigenaren niks van. Wat mij het meest raakt is dat u zonder enige kennis van zaken ons met u reactie in een kwaad daglicht zet. Het is blijkbaar het nieuwe normaal om veilig vanachter een computer anderen te beschadigen. Dit natuurlijk zonder na te denken hoe zo’n reactie aankomt bij betrokkenen. Mocht u behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek om uit de eerste hand te horen wat er speelt bent u altijd welkom. Misschien heeft u nog goede ideeën! Met vriendelijke groet Erik

 • Jaap Krijnen

  Volgens mij zijn de plannen voor een hotel al ouder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *