Eredivisie Waterpolo: vooruitblik met ZV de Zaan en ZV de Ham (podcasts)

De heren van ZV de Ham mochten vorige week al spelen tegen PSV maar het echte spektakel in de waterpolo Eredivisie begint dit weekend.

De damesploegen spelen voor de beker en starten volgende week met de competitie. Hoe staan de ploegen van de Zaan en de Ham ervoor en wat kunnen we verwachten? De Orkaan podcast deed een rondje langs de zwembaden en neemt de stand van zaken door in 4 korte podcasts.

ZV de Zaan

Heren 1

De mannen van ZV de Zaan reizen vandaag af naar Amersfoort voor de eerste wedstrijd van het seizoen tegen ZPC. Maar de hoofden zullen meer bij a.s. woensdag zijn. Dan vliegt de ploeg naar het Griekse Thessaloniki voor de eerste wedstrijden in de Eurocup. Die hebben ze te danken aan de bekerwinst van afgelopen seizoen. Een interview met international Thomas Lucus.

Dames 1

De ‘meiden’ van de Zaan spelen vanavond eerst voor de beker in Eindhoven. PSV is daar de tegenstander. We blikten vooruit met coach Mick van den Bree. Wat verwacht hij van het nieuwe seizoen in de Eredivisie en de Champions League wedstrijden die de ploeg in november gaat spelen?

Selectie ZV de Zaan dames 1.

ZV de Ham

Heren 1

Het Ravijn in Nijverdal is vanavond de volgende tegenstander van de Ham nadat er vorige week nipt werd verloren van PSV.
In de podcast hoor je speler Tom Geestman. Hij ziet dit seizoen als een opbouwjaar om in het volgende seizoen te kunnen doorgroeien als team. “We gaan voor behoud in de Eredivisie”.

Dames 1

Speelster Lizette Rozeboom verhuisde onlangs van Amsterdam naar Zaanstad en woont nu lekker in de buurt van de club.
Volgens haar kan het team, dat vorig jaar 7e werd, voor een plek bij de top 5 gaan. “Waar we vorig seizoen wedstrijden net met een puntje verschil verloren kunnen we door scherper te zijn meer punten halen in het klassement”.


Voor het volledige sportprogramma van deze week kijk je in onze sportagenda.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *