Erfgoed-vervoer…

Het interieur van de doopsgezinde Vermaning in Wormer is gedemonteerd en afgevoerd. De banken en andere onderdelen moeten in een replica-Vermaning op de Zaanse Schans komen. Volgens de gemeente Wormerland zullen de onderdelen in een ‘geklimatiseerde opslag’ op de Zaanse Schans bewaard worden.

Zorgvuldig dus. Voorzichtig. Delicaat.

Wormenees Jos Blokker was getuige van het vervoer van het erfgoed, dat zoals het lijkt toch net iets minder zorgvuldig, voorzichtig en delicaat gebeurde: gewoon achter in een vrachtauto’tje. Hij maakte een foto.

Wij gaan de directie van de Zaanse Schans bellen met de vraag of we een kijkje kunnen nemen in de ‘geklimatiseerde opslag’.

Lees ook: ‘Hoe God verdwijnt uit Wormer’

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Fred Sanders

  Ontluisterend, een slechte droom wordt nachtmerrie – laat Frentrop anders met het orgel omgaan –

  • Lex Conijn

   Beste Fled Sandels, volgens mij ligt alles er netjes op, stevig vastgebonden. met een gangetje van 40 à 50 km per uur is er echt niks aan de hand…..
   Daarbij, Flentrop is niet met een r na de F…..

   • Merel Kan

    Hoi Lex, wat een ongelooflijk kinderachtige reactie.
    Struikelen over een typefoutje terwijl betrokkenen zich echt zorgen maken over de manier waarop wordt omgegaan met het erfgoed.
    Lekker spitsvondig ‘Fled’ en ‘Sandels’. Hoop dat je er trots op bent.
    Daarnaast hoop ik nog harder dat je trots bent op het interieur van de Vermaning, mocht jij iets van betrokkenheid hebben in het bewaren en bewaken ervan.

 • Siem van Westen

  Een grote aanhanger , waarop de spullen met spanbanden vastgezet zijn, achter een bus( geen vrachtwagen), wat is het probleem?
  Wat goed dat zo het hele interieur nog een nieuwe plek kan krijgen.
  Opslag is ( gelukkig) wat er met de meeste panden van de Zaanse Schans in het verleden gebeurt is . Anders waren die ook op de stort beland.
  Nu uitzien naar de wederopbouw .

  • remco jonker

   hoop dan wel dat jullie opslag locatie “geklimaatiseerd” is..

   • Lex Conijn

    Lieve Merel, waar is je gevoel voor humor gebleven….
    Voorts ben ik al jaren werkzaam bij een bedrijf dat ook restauratiewerkzaamheden uitvoert, ook bij vermaningen. Daarom heb ik, net als Siem hieronder beschrijft, niet echt problemen met wat ik op de foto zie.
    Dus betrokkenheid is er wel degelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *