Oké, het is een record. En goed… we zijn er best een beetje trots op. Maar waarom nou per se Evelien Kristensen? Uit Herwijnen of all places!

Wij zijn kind aan huis in het Zaans Museum, maar we mochten nog nooit met directeur Jan Hovers en een koektrommel op de foto!

De 100.000ste bezoeker (m/v) van 2016. Dat is niet niks! Sinds de opening in 1998 is dit een absoluut record en het jaar is nog niet voorbij! Directeur Hovers denkt dat het te danken is aan de nieuwe koers: verdieping bieden.

‘Ik ben uitermate trots op deze mijlpaal, een stijging van ruim 50% die mede dankzij de enorme inzet van onze medewerkers en vrijwilligers gerealiseerd is.’

Hovers is nu bijna 2 jaar Zaans Museum-directeur en hij heeft niet stilgezeten. Naast de spectaculaire aankoop van het schilderij Voorzaan en Westerhem van Claude Monet en de opening en inrichting van drie museumlocaties op de schans -het Wevershuis, de Kuiperij en het Jisperhuisje- trouwde hij met het Hembrugmuseum.

Jans voorganger ridder Fokelien Renckens, zorgde eind 2014 met haar team voor nieuwe vaste opstelling, inclusief ‘molenspektakel’. De bezoekersaantallen zullen ongetwijfeld alleen maar stijgen.

Intussen blijven wij het museum bezoeken. Misschien treffen wij Jan Hovers ook een keer met een koekblik. We zullen het moment vastleggen, koesteren en delen. Evelien Kristensen: eat your heart out!

foto: Atse Kroes