Expat-hotel in Wormerveer

Aan de Samsonweg 35 in Wormerveer komt een hotel met 32 kamers dat voornamelijk bedoeld is voor langdurige verhuur aan expats. Mogelijk komt er ook ‘reguliere’ verhuur.

De eerste etage van het pand op Shoppingcenter Noorderveld staat al sinds de oplevering in 2002 leeg.

Een naam heeft het hotel nog niet en ook over de openingsdatum is nog niets bekend. Er is een contract met een huurder voor 5 jaar.

De eerste verdieping wordt energieneutraal en gasvrij gemaakt. Zo komen er 200 zonnepanelen op het dak en komt er een warmtepomp.

De gemeente Zaanstad heeft een vergunning ‘brandveilig gebruik hotel’ gepubliceerd. Daar kan tot 2 januari 2019 bezwaar tegen worden gemaakt.

(Met dank aan Michel Schermer van Facebook Wormerveer, hij maakte ook de foto.)

Deel dit artikel:

3 reacties

 • ikkeook

  Expats op een flatje in een winkelwijk????? De meeste halen hun neus al op voor een etage in de “grachtengordel” van Amsterdam. Ik denk dat het fenomeen expat een beetje onderschat wordt. Studenten-appartement is meer op zijn plaats.

  • janneke

   “Een expatriate of afgekort expat is iemand die tijdelijk in een land verblijft met een andere cultuur dan die waarmee hij is opgegroeid. Meestal zijn ze daarbij uitgezonden door hun werkgever, hoewel sommigen ook zelf direct bij een buitenlandse werkgever solliciteren”

   Polen, Bulgaren en andere arbeiders vallen ook onder het noemen expat officieel.
   Denk dat dit ook meer een verblijfplek voor dergelijke expats gaat worden

 • Didier Hennequin

  Ik hoop wel dat de bewoners eigen vervoer hebben… De openbaar vervoersituatie ter plaatse is abominabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *