Explosie hotel Zaandijk: doelgericht

‘De politie onderzoekt een explosie in een Hotel aan de Lagedijk in Zaandijk. De ontploffing lijkt een doelgerichte actie.’ Zo wordt gemeld via de website van de politie.

‘Een onbekend persoon heeft woensdagochtend rond 02.25 uur iets neergelegd wat is ontploft. De politie onderzoekt wat de ontploffing heeft veroorzaakt. De persoon was in het zwart gekleed en ging er na de explosie vandoor op een scooter zonder kentekenplaat.’

De politie heeft direct Burgernet ingezet. Ondanks een zoekactie in de omgeving is de persoon niet aangetroffen. Getuigen en / of mensen met informatie kunnen contact opnemen met 0900-8844.

De gasten van het hotel werden tijdelijk in de brandweerkazerne ondergebracht. Bij de explosie is een raam van het hotel gesneuveld.

De Vader van Leyena

De Vader van Leyena

 

 

 

Deel dit artikel:

10 reacties

 • H.Groet

  Dit is een reactie in algemene zin.
  Iedereen die bij normale weersomstandigheden een capuchon op zijn hoofd draagt is verdacht en zou moeten worden aangehouden, want in veel gevallen hebben deze lieden slechte plannen en willen niet herkend worden.

  • Michiel

   H.Groet, Dan kan je wel de hele f-side van Ajax arresteren!

  • hans van loo

   Het is inderdaad een bizarre gewoonte;een capuchon op je kop, ook als bij wijze van spreken de mussen van de hitte dood uit de boom vallen,mogen ze je tronie niet zien denk ik dan.Wat heb je te verbergen?

 • Maurice Lensink

  Beste H. Groet, ik heb een nog beter idee. Laten we preventief alle mannen oppakken. Ik heb namelijk nooit gehoord dat er vrouwen zijn die dit soort dingen doen.

 • P.Hoogkamer

  Ik denk dat Zaandijk zaanseramp nu opgenomen is in de lijst negatief reisadvies .

 • Jaap Meeuwsen

  NHD ( = Telegraaf ) spreekt al van een bomaanslag.
  Gelukkig geen gewonden. Zaanstad is in aangeslagen.
  Vind wel dat we in navolging van Parijs een bijeenkomst moeten houden zodat we onze emoties kunnen delen.

 • Jaap Meeuwsen

  Maar even serieus, welke idioot doet nou zoiets ?
  Er had ook een flinke brand kunnen ontstaan,moet je toch niet aan denken, ’s nachts met een hotel vol met slapende mensen.

  • Berry van Adrichem

   Of voorbijgangers en omwonenden die kunnen worden geraakt… De uitbater zit in het hoogseizoen in het buitenland, ook vaag. Zaakje stinkt, zo’n aanslag wekt toch wel wat vragen op. Afpersing, banden met het criminele circuit? Tweede keer binnen een half jaar.

   • Jaap Meeuwsen

    Tja Berry, ik vind het ook wel een beetje vreemd allemaal maar laten we maar niet oordelen voordat het onderzoek afgerond is toch ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *