Extra raad Zaanstad: boa’s, bomen, corona (en nog veel meer)

Een volle agenda voor de raad van Zaanstad: bomenkap op de Leeghwaterweg, corona-regels, fietsverbod op de Dam, verkeer op de Dorpsstraat in Assendelft, taxi’s bij het station Zaandam en nog veel meer.

Vorige week moesten er nog 13 punten doorgejast worden terwijl het al elf uur was geweest. De raad besloot er een eind aan te maken. De punten zijn niet doorgeschoven naar de volgende vergadering maar worden morgen tijdens een extra vergadering behandeld.

Ronald van Braam (SP) zei aan het eind van de vergadering: “de voorzitter vroeg het kort te houden, een aantal raadsleden is dat helaas niet gelukt”.

De hoogtepunten:

  • Er moet tenminste één taxistandplaats komen onder het gemeentehuis, “zodat reizigers aangrenzend aan het openbaar vervoer kunnen worden opgehaald en afgezet.” (motie POV, GL, SP, LZ, CDA)
  • De afsluiting voor fietsers van de Dam moet onmiddellijk worden opgeheven (motie ROSA, PvdD, CU)
  • Het intrekken van de kapvergunning voor bomen langs de Leeghwaterweg (SP, PvdD)
  • LZ, VVD, PVV, CDA, DZ en PVV wil dat Zaanstad steun vraagt bij de Provincie voor een plan voor een rondweg tussen de Noorderveenweg en Communicatieweg om de drukte in het dorp te verminderen
  • Er moet ook een ‘vrij inloop loket’ bij burgerzaken komen (niet alleen digitaal afspreken), motie POV, PVV, SP, LZ, CDA
  • De POV wil snel cameratoezicht op stations langs de Zaan-lijn
  • Uitstel invoering betaald parkeren Zaandam West (LZ)

(en ook: coronacafé’s, omgevingswet, Boa’s, grasaren, sociaal domein). Onze voorbeschouwing van afgelopen donderdag is nog altijd actueel:

Kijk live mee morgen (8 september) vanaf 20.00 uur bij de raad. In de agenda staat dat burgemeester Hamming voorzit, maar die is volgens ons nog in thuisquarantaine.

Roland van Braam (SP) had het liever kort gehouden.
Marianne de Boer (LZ) had nog wel even willen doorgaan
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *