Fabriek krijgt gehandicaptenparkeerplaats terug

Goed nieuws! Er is een verkeersbesluit in de maak voor één gehandicaptenparkeerplaats bij De Fabriek in Zaandam. 

In september schreven we over het feit dat ‘Stadsbeheer en Onderhoud’ na zo’n twaalf jaar had ontdekt dat er in het archief geen officieel verzoek om een gehandicaptenparkeerplaats’ te vinden is. Daarom hadden ze het bord maar verwijderd. 

PvdA-raadslid Geert Rijken stelde naar aanleiding van het stuk vragen over de plek bij De Fabriek. Maar… hij gaat en stapje verder. Bij het napluizen van de Uitvoeringsnota Parkeren Zaanstad uit 2016, ontdekte hij dat er geen normen zijn opgenomen over gehandicaptenparkeerplekken bij culturele instellingen. Deze raadsperiode wordt er een nieuwe parkeernota opgesteld, en mailde Geert: 

‘Daarin wil ik aan de orde laten komen op welke wijze het structureel geregeld kan worden dat bij ‘sport-cultuur-ontspanning-auto’ (dit is een categorie in de huidige uitvoeringsnota parkeren) gehandicapten parkeerplekken gerealiseerd worden.’ 

Een structurele verandering in de maak dus! 

Wat betreft de gehandicaptenparkeerplaats bij De Fabriek: daar mag je straks maximaal 4 uur staan. Dat is om te voorkomen dat de plek de hele dag wordt bezet door een gehandicapte die in de omgeving woont of werkt. Diegene zou een individuele plek moeten aanvragen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *