FabriekPanel: Rose Plays Julie

Voor de tweede keer tijdens deze tweede lockdown keert ons FabriekPanel terug. Natuurlijk weer via onze online filmzaal op filmplatform Picl, gewoon vanuit huis te bezoeken. De beurt is aan buurvrouwen Helga Spits en Alice Faber die, met anderhalve meter afstand, film kijken en er daarna ook op gepaste afstand over worden geïnterviewd. Samen zien ze wraakfilm Rose Plays Julie waarin Rose haar biologische ouders opspoort en een gruwelijke waarheid ontdekt.

Helga Spits (gepensioneerd leidinggevende in de wijkverpleging, zich nu toeleggend op lezen, maken van Zaans kostuum), 69, Zaandam:

Alles lag er zo dik bovenop

Alice Faber (projectleider in de jeugdzorg), 42, Zaandam:

De beklemming sloeg niet over

Helga

“Ik vond het een heel gedragen film. Alles lag er zo dik bovenop en dat maakte het onrealistisch voor me. Als Rose de eerste keer voor haar moeder staat, dan stelt ze zich meteen voor als iemand die een groot probleem met zich meedraagt. Zo doe je niet als je bij iemand binnen wil komen en rond wilt kijken. Dat soort dingen vielen me vaker op. De ingrediënten waren wel goed, maar ik kon me niet inleven. Het bleef allemaal zo kil, niet klaar, niet uitgediept, dan is het volgens mij niet ok geregisseerd.”

Alice

“Bij sommige boeken en films heb ik dat het me echt naar de keel grijpt, maar dat had ik hierbij niet. Toch wel apart, want het onderwerp leent zich er zeker wel voor. Het was ook weer niet dat het heel onprettig was wat er in beeld gebeurde, dat het opzettelijk pijnlijk was, het was gewoon niet zo beklemmend gemaakt. Ja het was allemaal grijs, met t-lichten en een zelfs een onheilspellend hotel, heel kaal en strak, maar die beklemming sloeg gewoon niet over.”

Rose Plays Julie draait sinds 8 april in de online filmzaal van Filmtheater De Fabriek op Picl. De trailer is niet ondertiteld, de film wel!
Ga naar www.picl.nl/theaters/de-fabriek voor het gehele aanbod.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *