FabriekPanel: The Trip to Greece

Ons derde FabriekPanel in lockdown brengt ons naar de Schildersbuurt in Zaandam. Het koppel Litsa Vaitoudis en Rene de Vries probeert samen in Griekse sferen te komen met The Trip to Greece. In deze semi-documentaire leggen de Engelse komieken Steve Coogan en Rob Brydon, in de voetsporen van de Griekse mythe van Odysseus, een culinaire road trip af.

Litsa Vaitoudis (administratief medewerker gezondheidsfonds), 57, Zaandam: 

‘We zijn enorme Picl fans’

Rene de Vries (technisch ondernemer), 54, Zaandam: 

‘De echte Griekse sfeer miste’

Rene

“Ik snapte deze film gewoon niet. Ik zag twee Engelse acteurs eten, praten en rondreizen in Griekenland en dan soms waren er persoonlijke scènes. Maar het land lieten ze totaal links liggen. Het soort hoog culinaire restaurants waar ze aten heb ik in Griekenland nog nooit gezien. De echte Griekse sfeer miste. Als je dit vergelijkt met Gennaro, de Italiaanse chef-kok die Jamie Oliver heeft opgeleid, die zie je bij zijn trips op tv door mooie streken rijden. Hij ontmoet authentieke Italianen, met eigen recepten. Op dat gevoel had ik gehoopt.” 

Litsa

“Ik had het meest met de scènes met privéomstandigheden. Dan werd het eindelijk even persoonlijk en had ik pauze van die twee constant ouwehoerende Engelse mannen. Dat zij alleen maar geholpen werden door buitenlandse obers, terwijl de Grieken in de keuken stonden te zwoegen, gaf mij als Griekse ook een naar gevoel. Alsof er een klassenverschil werd getoond.

We zijn trouwens wel enorme Picl fans. We hebben een tijdje terug bijvoorbeeld Fahim gekeken, met Gérard Depardieu. Of laatst zagen we La belle époque. Heerlijk dwepend en nostalgisch. Van zulke films hou ik.” 

The Trip to Greece draait sinds 12 mei in de online filmzaal van Filmtheater De Fabriek op Picl.
Ga naar www.picl.nl/theaters/de-fabriek voor het gehele aanbod.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *